INSIDER

Ér­de­kes dolog de­rült ki a rend­őr­nőt ha­lálra gá­zoló ka­mi­o­nos­ról

Na­gyon ta­pasz­talt volt a ka­mi­on­so­főr, aki ha­lálra gá­zolta a rend­őr­nőt az M5-ös au­tó­pá­lyán.
  • Szerző: Ripost

Rendőrök gyűrűjében, leszegett fejjel érkezett a bíróságra T. András, Menus Anikó gázolója. A férfit, egyórás tárgyalást követően, 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. A román állampolgárságú kamionsofőr több mint tíz éve dolgozik, egymillió kilométert vezetett már.

EZT OLVASTAD MÁR?

Kipihent volt, mindössze 10 perce ült a volán mögött, amikor a tragédia megtörtént. T. András éppen Hódmezővásárhelyre igyekezett.

Védencem részletes beismerő vallomást tett – kezdte dr. Farsang Andrea, a sofőr védője. – Csatornát váltott a rádióján a baleset előtti pillanatokban. Elmondta azt is, hogy ezen az útszakaszon akkora köd volt, hogy mielőtt a rádió­hoz nyúlt, nem látta a rendőrautót és az igazoltató rendőrt sem.

A bírósági tárgyalásra T. Andrást elkísérték rokonai is, akik megtörten vártak a bírói ítéletre. A család Csíkszeredából érkezett, jelenleg a kamionos cég biztosít szállást nekik.

Ügyfelem és családja is összetört a történtek súlya alatt. András szörnyen sajnálja, ami történt, amint találkoztunk a rendőrségen a baleset után, az első kérdése az volt, hogy miként tudna bocsánatot kérni a halott lány szüleitől – árulta el dr. Farsang Andrea a Blikknek.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint csak 2015-ben 16 baleset történt leállósávban. Külföldi statisztikák szerint a sztráda ezen területén 20 percen belül biztosan baleset éri az embert.