NÍNÓ

Több ma­gyar­or­szági épü­let is bom­ba­fe­nye­ge­tést ka­pott, őt gya­nú­sít­ják

Bosszú­ból hívta fel a 112 se­gély­hívó szá­mát és két épü­let fel­rob­ban­tá­sá­val is fe­nye­ge­tő­zött az a 63 éves férfi, akit az új­pesti rend­őrök egy hegy­vi­déki la­kás­ban fog­tak el Bu­da­pes­ten.
  • Szerző: Ripost

Egy férfi névtelenül tett bejelentést június 15-én reggel a 112-es segélyhívó számára, hogy egy nagybörzsönyi panzióban robbanás fog történni. Ezt követően a férfi még két egymást követő napon, június 20-án és 21-én is tárcsázta a segélyhívót, és a hívásokban ismét azzal fenyegetőzött, hogy a szálláshelyet felrobbantja.

A telefonáló eközben június 19-én is felhívta a segélyhívó központot, akkor viszont egy újbudai irodáról állította azt, hogy ott robbanótestek vannak és azok működésbe fognak lépni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az újpesti rendőrök azonosították a robbanásokkal fenyegető 63 éves K. Józsefet, aki a gyanú szerint egy személyes konfliktus miatt választotta ki mind a Pest megyei, mint a budapesti helyszínt. A férfi ellen a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki, majd június 24-én egy hegyvidéki lakásban elfogták.

A Budapest Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságán K. Józsefet közveszéllyel fenyegetés miatt gyanúsítottként kihallgatták és – őrizetbe vétele mellett – letartóztatását kérték - írja a police.hu.