FITTFAZÉK

Epres-cso­kis hab­ala­gút a ma­gyar di­é­tá­zók leg­újabb ked­vence

Íme, a tö­ké­le­tes di­é­tás desszert, mely biz­tos téged is el­va­rá­zsol. Epres és kré­mes, könnyű és habos fo­gyó­kú­rás sü­ti­csoda! Ne hagyd ki!

A helyes táplálkozás nem azt jelenti, hogy koplalni kell, sőt, ha okosan állítod össze az alapanyagokat, a desszert is belefér, akár a diétába is. Ez a süti biztosan, ugyanis receptje a legnagyobb magyar diétás táborban, azaz Norbi követői között bukkant fel. Így biztos lehetsz abban, hogy nem hizlal, nyugodtan ehetsz belőle akár több szeletet is.

Elkészíteni pedig fantasztikusan egyszerű ezt a diétás finomságot. Az előre összeállított sütialapból pillanatok alatt össze tudod dobni a tésztáját. Az isteni epres krém pedig tényleg gyerekjáték!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
(Fotó: Rovxana Martinas)
(Fotó: Rovxana Martinas)

Piskóta:

  • 150 g Update Cake-mix (készen kapható)
  • 5 tojás szétválasztva
  • 2+2 ek. nyírfacukor

Így készítsd:

  • A tojássárgákat keverd ki 2 evőkanál édesítővel. Forgasd bele a sütiliszt keveréket.
  • A fehérjét verd kemény habbá, ehhez is keverj 2 evőkanál édesítőt.
  • A két komponenst keverd össze, majd az egészet simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre
  • Ha kihűlt, kend meg krémmel és csavard fel. Tetejét krémmel, eperszemekkel, olvasztott keserű csokival díszítsd.

Töltelék:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g túró
  • édesítő ízlés szerint
  • vanília aroma
  • eper darabok

(Ötlet: Roxana Martinas)

Eközben a címlapon