KÜLFÖLD

Ennyi elég volt ahhoz, hogy Auszt­rá­lia de­por­tál­jon egy mig­ránst!

Netán meg­erő­sza­kolt egy nőt? Eset­leg fel­gyúj­tott egy autót? Nem, egyik sem. Amit tett, az ezek kö­ze­lébe sem ért.
  • Szerző: SZM

Az ausztráliai “Aranyparton” sétált a barátaival a 19 éves Taliesin O'Meara, amikor Caleb Malaku, egy Új-Zélandról származó fiatal és két barátja beléjük kötöttek. A fiú meg akarta védeni a társaságában lévő lányt, de Caleb leütötte.

A rendőrök elvitték a tettest, majd a bíróság 12 havi felfüggesztett börtönre ítélte őt. A tárgyalásról kifele jövet csak vigyorgott a kamerákba és ez a gesztus annyira feldühítette a nézőket, hogy alig egy hónap alatt, az interneten 50 ezren kérték a kiutasítását az országból.

Malaku már hat éve élt Ausztráliában és az eset híre gyorsan eljutott a politikusokhoz is. Ezután maga Peter Dutton belügyminiszter személyesen rendelte el az agresszív fiatal azonnali kitoloncolását.

“Aki ilyen, az nem érdemli meg, hogy Ausztrál állampolgár legyen. Ezért úgy döntöttünk, hogy hazájába, Új-Zélandra deportáljuk

- mondta. Nem adunk második esélyt senkinek. Ha valaki megtámadja az ausztrálokat, azt elküldjük az országból – tette hozzá a miniszter.

Egyébként az elmúlt három évben több mint 3200 bevándorlót deportáltak Ausztráliából valamilyen bűncselekmény miatt.

Forrás: Casoaislado

Eközben a címlapon