FITTFAZÉK

Di­é­tás csúcs­desszert! Tarol a cso­ko­lá­dés-epres tú­ró­bomba

Cso­ko­ládé, eper és túró együtt: ez a szu­per­trió min­dent visz! Egész egy­sze­rűen nem lé­te­zik jobb kar­csú­sító fi­nom­ság!

Ennél tökéletesebb nyári desszertet elképzelni sem tudunk. A legnagyobb forróságban igazán hűsítő finomság. Teljes mértékben cukor és liszt nélkül készül, magas fehérjetartalommal, így tökéletesen illeszkedik a súlycsökkentő diás étrendekbe. Ráadásul sütés nélkül készül, így könnyen és gyorsan összedobhatod.

CSOKOLÁDÉS-EPRES TÚRÓBOMBA

(Knap Daniella receptje)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók

(kb. 15 db-hoz)

Túrós alap

Eközben a címlapon
  • 25 dkg túró
  • 75 g mascarpone
  • 1 tk Update1 Lovely Sweet
  • 1 mk útifűmaghéj
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék 15 mk Update1 szamóca extradzsem (vagy házi, U1 eperdzsem) Bevonat 15 dkg Update1 tortabevonó 1 tk kókuszzsír

Így készítsd

1. A töltelékhez a szamóca dzsemből porciózz 15 mokkáskanálnyi kis adagot egy tányérra, takard le fóliával és mehet a mélyhűtőbe, fagyaszd le.

2. A golyókhoz az alapanyagokat dolgozd össze egy tálban, majd az így kapott masszát pihentesd a hűtőben legalább egy órán keresztül.

3. Pihentetés után oszd a túrókrémet 15 egyenlő részre, mindegyik közepére teszel egy-egy megfagyott dzsem darabot.

4. Formázd meg a túrógolyókat úgy hogy a fagyott eperlekvár darab mindig középre kerüljön. Tedd vissza gombócokat fél órára  a hűtőbe.

4. Közben vízfürdő fölött olvaszd meg a csokit. A hideg túrógolyókat , egyesével mártsd bele a csokiszószba, ügyesen forgasd meg mindegyiket.

Fogyasztásig hűtőben tárold. Muffin papírba ültetve kínáld! Ez a desszert maga a csoda!

Jó étvágyat hozzá! TIPPEK - Figyeljünk, mert a megfagyott dzsem darabok hamar megolvadnak! Ne vegyük ki egyszerre mindet a mélyhűtőből! - A bevonó hamar megdermed a belemártott hideg golyóktól, így a 15 darab bevonása közben legalább kétszer vissza kell olvasztani