INSIDER

Ennél jobb hírt nem is ad­hat­nánk az idei eper­ről

Ki­vá­ló­nak ígér­ke­zik az idei eper­sze­zon: jót tett a gyü­mölcs­nek az idő­já­rás, ol­csóbb lesz a hazai, mint ta­valy! Már meg­je­lent a pi­a­co­kon az idei ma­gyar eper, de most még na­gyon drága: 3000 fo­rint körül mozog a kilós át­la­gára, míg az im­por­tot 950-1100 fo­rin­tért mérik. Ér­de­mes ki­várni a gyors ár­esést!
  • Szerző: Ripost

Ahány pult, annyiféle ár a budapesti Lehel csarnokban. Találtunk 2000, 2500, 2800 és 3400 forintos magyar epret is, melynek átlagára 3000 forint körül mozog. Nem csoda, hogy most még sokan inkább a görög vagy a spanyol termést veszik, mert az harmadannyiba kerül, mint az édes hazai.

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár a most kapható magyar eper még fólia alatt termett, de már annak is folyamatosan esik az ára.

Fotó: Keller Mátyás

"A múlt hét elején sokfelé még 4800 forintba került a magyar eper, mi most 1980 forintért tudjuk adni kilóját, ami elég olcsónak számít. Igaz, mások átlagosan 3000-ért adják, de mi most megtehetjük, hogy kedvezőbb áron kínáljuk" - mondta a -nak Tábi Gábor, akinek nagyszülei epertermesztéssel foglalkoznak Lajosmizsén. Családjuk az 1800-as évek óta él az eperből.

Fotó: Keller Mátyás

Mint mondja, az idei tél kifejezetten kedvezett a gyümölcsnek.

Nem kellett nagyon fűteni a fóliát, a nagy hideg időn is viszonylag hamar átestünk

– meséli.

Arról, hogy mit mondanak a szezonra alakuló eperárakról a helyi árusok, részletesen a Ripost csütörtöki számában olvashatsz!

Eközben a címlapon