SZTÁRDZSÚSZ

Ma­gyar lány he­lyet­te­síti Jen­ni­fer Law­rence-t

Kin­cses Fan­nit vá­lasz­totta maga mellé James New­ton Ho­ward, hogy bu­da­pesti kon­cert­jén el­éne­kelje Az éhe­zők vi­a­dala be­tét­da­lát.

Egy csongrádi lányé a lehetőség, hogy  James Newton Howard budapesti koncertjén elénekelje Az éhezők viadala betétdalát, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.

Magyar lány énekelhet a színésznő helyett
Magyar lány énekelhet a színésznő helyett

A "Harry Potter", a "Micsoda nő!", "Az éhezők viadala", a "King Kong" és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. November 5-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, egy szimfonikus zenekarral és egy kórussal kiegészülve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

James Newton Howard néhány hónappal ezelőtt egy online énekversenyt hirdetett Európában és ezáltal a  magyarok profi és amatőr énekeseknek is lehetőségük lett a megmérettetésre.

Keresték azt az énekest, aki az Arénában egy dal erejéig felléphet a turnézó világsztárral. A választás a 21 éves csongrádi Kincses Fannira esett, őt maga a zeneszerző kérte fel a feladatra, hogy előadja Az éhezők viadala betétdalát, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.

"Először kaptam egy e-mailt arról, hogy bekerültem az első ötbe. Nagyon boldog és izgatott voltam, alig vártam, hogy értesítsenek a végső döntésről. Ez volt az a pont, ahol először elhittem, hogy megnyerhetem a versenyt. Majd hetekkel később jött az újabb e-mail, amiben gratuláltak, mivel James Newton Howard engem választott ki. Számomra már csak a tudat, hogy egy ilyen sikeres zeneszerző legalább egyszer látta a videómat, már hihetetlen volt. De az, hogy a hangom alapján engem választott, hogy énekeljek a Papp László Sportarénában, már szinte szavakba nem önthető.

- mondta izgatottan a csongrádi lány.

Eközben a címlapon

James Newton Howard zenéit több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről.