LELKIZŐ

Be­val­lotta a szí­nésznő: meg­alázó em­lék­től sírta el magát a for­ga­tá­son

Az Iga­zá­ból sze­re­lem című film egyik kulcs­je­le­ne­té­ben a fe­le­ség rá­döb­ben, hogy férje meg­csalta. Az ér­zést azon­ban a szí­nésznő az élet­ben is meg­ta­pasz­talta.
  • Szerző: Ripost

Emma Thompson színésznő bevallotta, hogy az Igazából szerelem híres jelenetében, amikor Karen megtudja, hogy férje megcsalta, egy valódi emlék valódi könnyeket csalt elő belőle. A színésznő elmondta, hogy a jelenet felidézte benne azt, amikor első férje, Kenneth Branagh megcsalta őt Helena Bonham Carterrel. A viszony akkor apró darabokra törte Thompson szívét - írja a Daily Mail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az 58 éves Thompson szerint minden nő át tudja érezni a filmbéli karakter helyzetét azok közül, akikhez volt már hűtlen valaki. „Tudtam milyen érzés megtalálni egy nyakláncot, amit nem nekem szántak… Persze nem pontosan így, de mind keresztülmentünk már hasonlón” – mondta a film karakterének, Karennek a drámájára utalva, akit Harry a férje egy fiatalabb nővel csal meg a munkahelyéről. Karen megtalálja az ékszert, amit a férj a nőnek vett, és azt hiszi, hogy Harry neki fogja ajándékozni.

A felismerés a karácsonyfa alatt éri, amikor kibontja az ajándékot és abban csak egy Joni Mitchell-CD van. Ekkor úgy tesz, mintha minden rendben lenne, ahogy Thompson is sokáig csak titokban sírt, próbálta azt mutatni a külvilágnak, hogy minden rendben.

Thompson és Branagh 1994-ben jöttek össze és a következő évben beadták a válókeresetet. A 2003-as Igazából szerelem forgatása idején a színésznő már Greg Wise felesége volt, akivel két közös gyermekük is született. Thompson és Helena Bonham Carter pedig már évekkel ezelőtt kibékültek.