SIKK

Hi­he­tet­len, de vissza­tér a 90-es évek meg­hök­kentő di­vatja

Már nem­csak a sztár­vi­lág­ban, de az utcán is vissza­kö­szön­nek a 90-es évek leg­jel­lem­zőbb stí­lus­ele­mei! Fi­gyeld a fri­zu­rát, a smin­ket és a ki­egé­szí­tő­ket!
címkék:

A 90-es évek divathóbortjai mindenki számára ismertek, elég, ha csak a zenékre gondolunk. Ebben az időszakban mindenki ki tudta fejezni saját egyéniségét, a paletta nagyon színes volt. Sokaknak maradt is még néhány ma is trendi ruhadarabja, de gondolhatunk a barna rúzsra, vagy akár a kiegészítőkre, tipikus frizurákra, csillogó szájfényre. Néhányat most össze is gyűjtöttünk, amelyek napjainkban ismét visszatértek a divatba.

Hajcsatok

Emlékezz vissza, akkoriban milyen sokfélék voltak a csatok. Gyerekek műanyag színes pillangókat, masnikat, és úgynevezett csitcsatot viseltek. Nagy divat volt a bőrből készült franciacsat is. Ma visszatértek a divatba a fém hajcsatok, amelyeket kissé rendezetlenül hagyott frizurádba tűzhetsz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Shaggy frizura

Divat volt a borzos frufru, a melír, de ami a mai nap is nagy divat az a shaggy frizura. Nem az, amit Meg Ryan hordott, inkább az Alexa Chung féle.

Fotó: Pinterest

Barna ajakrúzs

Akkoriban többen viseltek "sáros" hatású barna rúzsokat, vagy csokoládébarna árnyalatot, többnyire szinte fekete kontúrral. 2017-ben ismét trendi a barna rúzs, de mielőtt használod, győződj meg arról, hogy a szájkontúr és a rúzs hasonló árnyalatú legyen.

Fotó: Pinterest

Kék szemhéjfesték

A 90-es években általában világoskék szemhéjfesték volt a menő, ami a teljes szemhéjat beárnyékolta. Napjainkban visszatért a 90-es évek kékje. Ha neked is tetszik, hát hajrá! Csak arra figyelj, hogy kövesd a szemhéj formáját, és csak vékonyan, finoman emeld ki a szemed formáját. 

Fotó: Pinterest

Francia tippek

Ki ne emlékezne a 90-es évek nagy slágerére, a geometriailag tökéletesen kockára reszelt, zselés műkörmökre? Napjainkban a kicsit íveltebb fazonban szép lehet, francia változatban. Ezt a technikát akkor javasoljuk, ha a mindennapokban is jól tudod viselni őket.

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest

Magasra rakott lófarok

Emlékeztek Britney Spears-re a 90-es évek végén? Egyik legnagyobb slágerében viselte ezt a hajat az Oops!... I Did It Again című klipjében,  szinte a feje tetején lévő lófarokkal. Manapság  J.Lo és Beyoncé is hordja, ha tetszik, te is kipróbálhatod, hiszen kényelmes, és tisztán láthatóvá teszi a szép arcot.

Fotó: Pinterest
címkék: