SZTÁRDZSÚSZ

Le­döb­bent a csa­lád: El­sír­ták ma­gu­kat Emi­lióék

Emi­lióék csa­lá­di­lag el­lá­to­gat­tak a gyöm­rői ál­lat­men­helyre, hogy a fe­le­lős ál­lat­tar­tásra ta­nít­sák lá­nyu­kat.

Emilióék a Sláger TV stábjával ellátogattak a gyömrői állatmenhelyre, ahol hat-hétszáz kutya vár gazdára. Vittek egy nagy adag kutyatápot is.

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

Ott megtudták, a súlyos probléma onnan ered, hogy sokan megveszik az aranyos kiskutyákat, aztán amikor a kölykök elkezdenek felcseperedni, kárt okoznak, megrágják a szőnyeget, a gazdik nem tudják fegyelmezni őket, nincsenek otthon velük – végül pedig megszabadulnak tőlük. Jobb esetben menhelyre adják le, de általában egyszerűen kiteszik őket az utcára.

Az egész család a látogatás hatása alá került. Emilio teljesen ledöbbent, hogy milyen sok felelőtlen ember van, a menhely bejárása alatt szinte végig némán követte a családját és kísérőjüket. Vivi szintén hangtalanul, anyukája kezét szorítva figyelte a ketrecek lakóit. Tinának a telepet bejárva az járt a fejében, hogy micsoda emberfeletti teljesítmény, amit a menhelyen dolgozók nap mint nap tesznek.

"Emilen is láttam, hogy az érkezésünk után egy-két könnycseppet elmorzsolt. Az juthatott eszébe, hogy nincs az a pénz, vagy bármilyen dolog, amiért Ramszeszt vagy Lilit, a család kutyáit odaadná. Annak viszont nagyon örültem, hogy vannak olyan pici kutyák, akik még nem vesztették el a hitüket az emberekben.”

Emilióék életét a Sláger TV Drága családom című sorozatában követheti!