OLDALVONAL

Szörnyű vád, a pilóta tehetett Sala repülőjének rejtélyes balesetéről

Ibbotson állítólag már a le- és felszálláskor sem volt a helyzete magaslatán. A hatóságok már nem keresik tovább a gépet, mert reménytelen a kutatás...
  • Szerző: vav

A szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, nem folytatják tovább a keresést, és erről tájékoztatták a legközelebbi hozzátartozókat - közölték a brit hatóságok. A kisgép valószínűleg a La Manche csatornába zuhant.

Nem volt a helyzet magaslatán a pilóta, aki hétfőn a Premier League-be igazot argentin csatárt, Emiliano Salát szállította egymotoros kisrepülőgépen Nantes-ból Cardiff felé.

A Piper PA-46 Malibut vezető David Ibbotson múlt szombaton a francia városba érve egy Facebook-hozzászólásban így fogalmazott:

Nem volt rossz (a landolás), de kicsit be vagyok rozsdásodva a műszeres leszállító rendszert illetően

- panaszkodott a 60 éves férfi.

A háromgyerekes családapának aztán a felszállás sem ment simán. Sala ekkor azt üzente csapattársainak, hogy a pilóta valamiért többször is megszakította a startot:

Háromszor vagy ötször is megpróbáltunk fölszállni.

 

Majd miután a La Manche csatorna fölött Ibbotson arról értesítette a légiirányítókat, hogy alacsonyabban kell repülnie, nem sokkal később a gép eltűnt a radarok képernyőjéről.