OLDALVONAL

Ször­nyű vád, a pi­lóta te­he­tett Sala re­pü­lő­jé­nek rej­té­lyes bal­ese­té­ről

Ib­bot­son ál­lí­tó­lag már a le- és fel­szál­lás­kor sem volt a hely­zete ma­gas­la­tán. A ha­tó­sá­gok már nem ke­re­sik to­vább a gépet, mert re­mény­te­len a ku­ta­tás...
  • Szerző: vav

A szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, nem folytatják tovább a keresést, és erről tájékoztatták a legközelebbi hozzátartozókat - közölték a brit hatóságok. A kisgép valószínűleg a La Manche csatornába zuhant.

Nem volt a helyzet magaslatán a pilóta, aki hétfőn a Premier League-be igazot argentin csatárt, Emiliano Salát szállította egymotoros kisrepülőgépen Nantes-ból Cardiff felé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Instagram

A Piper PA-46 Malibut vezető David Ibbotson múlt szombaton a francia városba érve egy Facebook-hozzászólásban így fogalmazott:

Nem volt rossz (a landolás), de kicsit be vagyok rozsdásodva a műszeres leszállító rendszert illetően

- panaszkodott a 60 éves férfi.

A háromgyerekes családapának aztán a felszállás sem ment simán. Sala ekkor azt üzente csapattársainak, hogy a pilóta valamiért többször is megszakította a startot:

Háromszor vagy ötször is megpróbáltunk fölszállni.
Eközben a címlapon

Majd miután a La Manche csatorna fölött Ibbotson arról értesítette a légiirányítókat, hogy alacsonyabban kell repülnie, nem sokkal később a gép eltűnt a radarok képernyőjéről.