LELKIZŐ

Meg­rázó val­lo­mást tett a Tró­nok harca sztárja: a tü­körbe se bírt nézni

Az agy­mű­téte után gyű­lölte a tü­kör­ké­pét Emi­lia Clarke.
  • Szerző: Ripost

Márciusban döbbentette meg a világot a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke azzal, hogy bevallotta, több agyműtéten is átesett a hihetetlen sikerű sorozat második évadának forgatása közben.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 32 éves színésznő egy edzőteremben lett rosszul, azonnal kórházba vitték, ahol kiderült, agyi aneurizmája van. A műtét közben egy második aneurizmát is találtak nála az orvosok. Ismét megműtötték, ám nem sikerült, így újra kés alá kellett feküdnie. Olyan fájdalmai voltak, hogy a Trónok harca második évadát már jószerével morfiumon élve forgatta végig. Végül a harmadik műtét sikerült, de koponyájának egy részét titán implantátummal helyettesítették.

"A műtét után nem voltam hajlandó tükörbe nézni. Az arcomon nem volt semmi furcsa, de a szemeim tele voltak fájdalommal. Még a sminkem is úgy készítettem el, hogy nem néztem a tükörbe. Ezzel mondjuk csak rosszabb lett a kinézetem" - mesélte most már nevetve a színésznő.

Emilia szerint az első aneurizmát még viszonylag jól vészelte át, azonban a másodiknál már nehezen maradt pozitív. Sőt, élete legrosszabb mélypontját élte át a betegsége miatt, amely nemcsak a testét, de a lelkét is megviselte.

"Amikor a dokik felnyitották a koponyámat, előtte elmondták, hogy sérülhet a koncentrációs képességem vagy a perifériás látásom. De csak egy dolgot veszítettem: az ízlésemet a pasik terén"- viccelődött.

Azt is bevallotta, hogy a műtéten kívül még egy dolog zavarta: az, hogy soha többé nem lesz majd Daenerys Targaryen, ha befejeződik a sorozat.

Eközben a címlapon

"Gyönyörűnek éreztem magam Danyként. Profi sminkesek és fodrászok dolgoztak rajtam minden nap, és csodálatos, amit kihoztak belőlem. Sokáig nagyon zavart, hogy nem olyan a hajam, mint Danyé, de végül bele kellett nyugodnom".

A színésznő úgy véli, éppen a sorozat mentette meg, mert egyszerűen nem maradt ideje azon gondolkodni, hogy mennyire törékeny is az emberi élet és hogy akár bármelyik pillanatban meghalhat.

"A kórházban, a legmélyebb ponton megkértem az orvosokat, hagyjanak meghalni.A munkám, az álmaim nélkül halott vagyok úgy is, és a munkámhoz kell a beszéd. Ha azt elvesztem, mindent elvesztek" - vallotta be. Szerencsére az orvosok nem hagyták, hogy feladja, és most már úgy tűnik, egészséges.