FÜLES

Em­ber­te­len kö­rül­mé­nyek, így ké­szül­nek a Spice Girls "jó­té­kony­sági" pólói

Bár be­ha­ran­goz­ták a nemes cé­lo­kat, ki­de­rült, hogy a pó­ló­kat ké­szítő nőket éh­bé­rért dol­goz­tat­ják.
  • Szerző: Ripost

Kínos leleplezés rázta meg a brit sztárok egyik kedvenc jótékonysági szervezetét, a Comic Reliefet: kiderült ugyanis, hogy kegyetlen körülmények között dolgoztatják azokat a bangladesi nőket, akik a szervezet “gender justice” nevű kampányához készítik a Spice Girl együttes tagjai által tervezett pólókat - írja a Daily Mail.

Forrás: AFP/Leon Neal
Forrás: AFP/Leon Neal
Fotó: AFP

A döntően női munkások 35 pennys, vagyis körülbelül 126 forintos órabérért, akár napi 16 órás műszakokban, a férfi munkavezetők gyalázkodásait elviselve gyártják a pólókat, melyek elején az iwannabeaspicegirl, vagyis spicegirlakaroklenni, míg a hátoldalukon a “gender justice” azaz “nemi igazságosság” felirat olvasható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Spice Girls szóvivője szerint az együttes tagjait “mélyen megrázta és megdöbbentette” a hírés saját pénzükből fognak finanszírozni egy tényfeltáró vizsgálatot az üzem munkakörülményeiről. A Comic Relief szintén a megdöbbenését hangoztatta.

Az érintett bangladesi textilüzem, az Interstoff Apparels azt mondta, hogy kivizsgálja ugyan az ügyet, de a vádak nem igazak.