KÜLFÖLD

Em­ber­ke­res­kedő ban­dára csa­pott le az EUROPOL!

Sz­lo­vá­ki­á­ból vit­ték a nőket Nagy-Bri­tan­ni­ába, ahol több ezer fon­tért adták el őket.
  • Szerző: KJ

Egy olyan bűnbandát számolt fel közösen a szlovák, angol és skót rendőrség, amely a Kelet-szlovákiai Tőketerebesről (Trebisov) szállított nőket a szigetországba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

Az összehangolt, Synapsis elnevezésű akcióban öt emberkereskedőt Glasgowban,  4-et pedig Tőketerebesen tartóztattak le.

A szlovákiai nőket jól fizető külföldi állásajánlatokkal kecsegtették. Miután kiutaztatták őket, mindenüket elvették, köztük az úti okmányaikat és mobiltelefonjukat. 

Angliában és Skóciában 2000-5000 font közötti összegekért adták el a szlovák nőket, főként pakisztáni férfiaknak "szexrabszolgának".

Az EUROPOL közlése szerint eddig 16 áldozatot sikerült kiszabadítaniuk.

Voltak köztük férjezettek, és olyanok is, akiknek kiskorú gyerekeik maradtak Szlovákiában. Sőt, mint kiderült: az egyik elrabolt nő állapotos volt, amikor eladták prostinak.  A tőketerebesi kismamát arra kényszerítették, hogy Skóciában szülje meg gyermekét,  és annak születési bizonyítványába apaként egy pakisztáni férfit írjon be. 

Eközben a címlapon

Angliában, Skóciában és Szlovákiában tovább folyik a közös nyomozás az emberkereskedő hálózat teljes felderítésére. A most elfogott 9 férfit héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti a bíróság.