INSIDER

Az em­beri bu­ta­ság miatt szen­ved­nek a pa­nel­há­zak­ban

Évek óta szen­ved­nek az ágyi po­los­kák­tól a la­kó­te­le­pen élők! Ör­dögi körbe ke­rül­tek, mégis kép­te­le­nek össze­fogni, pedig annak ér­de­ké­ben, hogy vég­leg el­tűn­je­nek a vér­szí­vók, együtt­mű­kö­désre van szük­ség.
  • Szerző: Ripost

Ellepték az ágyi poloskák a fővárosi, Havanna utcai lakótelep egyik házának a lakásait, s a bogárirtás csak ideig-óráig használ. A rovarirtókat ugyanis nem engedik be mindegyik lakásba, így a kártevők újra meg újra megjelennek.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Kilakoltatták a ház egyik lakásából a lakókat, mert hatalmas kosz volt náluk, és a rovarirtókat sem engedték be. Akkor a bútorok mozgatásával felbolydították a bogarakat, azóta folyamatosan szenvedünk az ágyi poloskáktól" – mesélte az egyik lakó a -nak, aki a nevét nem akarta elárulni: fél, hogy megszólják, amiért poloskás helyen lakik. Pedig ez nem az ő hibája.

Nekem 150 ezer forintomba került, hogy eltűnjenek az ágyi poloskák az otthonunkból, háromszor is kihívtam a szakembert. Végül elköltöztünk

– mesélte a lapunknak Gábor.

Fotó: Markovics Gábor

"Az emberek nem merik elmondani egymásnak, hogy poloskás a lakásuk, pedig csak teljes összefogással, egyszerre irtással lehetne tartósan megoldani ezt a helyzetet."

A a lakóház bejáratánál és a liftben is talált felháborodott felhívást.

Ne dugd a fejed a homokba! Ez ágyi poloskával fertőzött háztömb! Ha mindenki szól, ingyenes! Vagy így jó sok embernek?

– áll a papíron, arra utalva, hogy ingyenes az irtás, ha az egész lakótömb fertőzött.

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

Arról, hogy a szakember szerint miért nőtt meg a poloskákkal fertőzött lakások száma, és mit tehetünk ellenük, bővebben a szerdai napilapban olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!