INSIDER

Na­gyon dur­vát hú­zott a ma­gyar nő: 10 hó­napja rej­te­geti apja elől a kisfiát

Hiába szen­te­sí­tette bí­ró­ság a szü­lők meg­ál­la­po­dá­sát, mi­sze­rint Do­mi­ni­kot az édes­apja ne­veli, ta­valy már­cius végén az anya el­vitte a kisfiút, és azóta nem en­gedi, hogy az apja lát­hassa vagy be­szél­jen vele. A két­ség­be­esett apa hiába ro­han­gál gyám­ha­tó­ság­tól bí­ró­sá­gig, te­he­tet­len.
  • Szerző: Ripost

Kétségbeesetten kereste meg a -ot Pap Zsolt, akinek a kálváriája már 10 hónapja tart: azóta nem láthatta hároméves kisfiát, Dominikot. A volt párjával gyermekelhelyezési perben áll, a végleges döntés nyárra várható, de a hivatalos iratok alapján addig is nála lenne a helye a kisfiúnak. Erről 2017 júniusában állapodtak meg a szülők közösen, és a megállapodást a bíróság határozatában jogerősen jóváhagyta.

Az édesanya 2018 márciusában magával vitte a gyermeket, hogy a megállapodásnak megfelelően együtt tölthessék a hétvégét, ám azóta sem vitte vissza az édesapához, és nem is teszi lehetővé, hogy az apa láthassa a fiát vagy legalább beszélhessen vele. Ráadásul azóta kiderült, hogy nem is tudják merre lehet az édesanya és a gyermek, ugyanis a bejelentett címen nem találni őket.

„Egyszerűen nem lehet ezt ép ésszel felfogni! Nem láthatom a kisfiamat, még a hangját sem hallhatom. Pedig a bíró nálam látta a legjobb helyen Dominikot” – mutatja az apa a végzést. – „Különösen fájdalmas, hogy a testvérétől is elszakították, aki nagyon várja őt haza. Másik fiam, Milán 11 éves, és ragaszkodik a kis Dominikhoz, meg ő is a bátyjához.”

Fotó: Markovics Gábor

Zsolt állítja: már máskor is előfordult, hogy az édesanya felrúgta a szabályokat, de ő jóhiszeműen nem akadályozta a kapcsolattartást, mert úgy gondolta, fontos, hogy gyermeke az édesanyjával is rendszeres, jó kapcsolatot ápoljon. Ezzel élt vissza egykori párja.

„Óvodai felmentést is kért” – teszi hozzá Zsolt. - „Már számtalanszor elmentem vidékre a házukhoz, de még a lakásból sem engedték ki a kisfiamat, hogy láthassuk egymást. Ráadásul most kiderült, hogy már egy jó ideje nincsenek is a bejelentett címen. Teljesen kétségbe vagyok esve!”

Az apuka hiába kérte a gyámhatóság segítségét, ott nem tesznek semmit, arra hivatkozva, hogy bírósági szakban van a gyermekelhelyezés ügye. Megkerestük a kisfiú édesanyját, de nem reagált kérdéseinkre.

Eközben a címlapon

Hogy mitől tart az apa, és mit mond az ügyéről a családjogász, megtudhatja a hétfői Ripost napilapból!