RIPOSTER

El­tűnt a ra­dar­ról egy ma­gyar gép, ha­lott és se­be­sült is van

Meg­sza­kadt a kap­cso­lat egy kis re­pü­lő­vel Ta­ta­bá­nya tér­sé­gé­ben, a gépet a Ma­gyar Hon­véd­ség ku­tató-mentő szol­gá­la­tá­nak be­vo­ná­sá­val ta­lál­ták meg.
  • Szerző: F. G.

A honvédség szerint a Cessna 152 típusú gép vasárnap reggel Gödöllőről szállt fel, majd Tatabánya térségében elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással, ezért a HungaroControl 11 óra 30 perckor kérte a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának segítségét. A kisgép keresését helikopterrel azonnal megkezdték.

EZT OLVASTAD MÁR?
Képünk illusztráció (Fotó: MTI)
Képünk illusztráció (Fotó: MTI)

A helikopterek felszereltsége nem csak a mentés orvosi részére vannak felkészülve, hanem képesek kiszabadítani a roncsokból a sérülteket speciális vágóberendezésükkel, valamint megközelíthetetlen helyekről.

A minden eshetőségre felkészített személyzet és helikopter még abban az esetben is tud segítséget nyújtani,

A honvédség 12 óra 35 perckor találta meg a lezuhant Cessna 152 típusú kisgépet Ágostyán községtől 5 kilométerre. A kutató-mentő helikopter a roncs közelében leszállt, megkezdte a bajba jutottak mentését.     Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy a balesetben egy ember meghalt, egy pedig megsérült.