NÍNÓ

El­tűnt vil­lany­sze­re­lők ügye: rá­tá­mad­tak a csa­lád­ta­gok a gya­nú­sí­tottra

Két­ség­be­eset­ten vár­ják haza csa­lád­jaik az el­tűnt vil­lany­sze­re­lő­ket. A hoz­zá­tar­to­zók még min­dig re­mé­lik, hogy a két csa­lád­apa élet­ben van. Transz­pa­ren­sek­kel vár­ták a több­szö­rös em­ber­ölés­sel gya­nú­sí­tott vál­lal­ko­zót a bí­ró­sá­gon, majd a tár­gya­lás után rá­tá­mad­tak a meg­bi­lin­cselt férfit szál­lító bv-s au­tóra is, kö­ve­telve: mondja meg, hol a két el­tűnt vil­lany­sze­relő.

Döbbenetes jelenetek zajlottak le a bíróságonGyőrben, amikor a két eltűnt villanyszerelő ügyében is emberölésselgyanúsított É. Imre letartóztatásáról akart dönteni a bíró. A két eltűnt férfi hozzátartozói transzparensekkel várták a gyanúsítottat, amelyeken követelték: a vállalkozó mondja meg, hol van az eltűnt férjük!

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azt tervezték, hogy a gyanúsítottszemébe néznek, de nem engedték be őket a Győri Járásbíróság épületébe. A hozzátartozók ezért az üvegajtón keresztül mutatták a plakátjaikat. Ekkor még nem tudtak a gyanúsított szemébe nézni, mert a megbilincselt É. Imrét egy hátsó ajtón vitték be.

Csatajelenet a bíróság előtt

A tárgyalás nem tartott sokáig, pár perc alatt elhalasztottákpéntekre. Utána viszont szabályos csatajelenet zajlott le a bíróság épülete előtt: a kétségbeesett hozzátartozók megállították a továbbra is megbilincselt É. Imrét elszállító bv-s autót, és dühösen kiabálva mutogatták a plakátjaikat a gyanúsítottnak, aki nyugtalanul fészkelődött közben. A fehér furgon csak hosszú dudálás után tudott elindulni, miközben a dühös hozzátartozók kiabálva követelték É. Imrétől: mondja meg, mit csinált a villanyszerelőkkel!

Fotó: Keller Mátyás

Hogy mi történt ezután, kiderül a csütörtöki Ripost napilapból!

Mindkét eltűnt villanyszerelő felesége nyilatkozott a -nak.

Eközben a címlapon

Hogy mit mondtak, és mi lesz a karácsonnyal a Mácsik családnál, kiderül a csütörtöki Ripost napilapból!

Péntekre halasztották a döntést

A Győri Járásbíróság nem döntött É. Imre letartóztatásának meghosszabbításáról, mert a gyanúsított ügyvédje, dr. Bagó Ottó nem kapta még meg azokat az iratokat, amik alapján a második villanyszerelő, Orlik Vilmos megölésével is gyanúsítja É. Imrét a rendőrség. A döntés holnapra várható.

Fotó: Keller Mátyás
Így tűnt el a két villanyszerelő - Március 31-én tűnt el Mácsik Zoltán. Hajnalban indult el mosonmagyaróvári otthonából, hogy találkozzon az őt korábban egy munkával megbízó É. Imrével, aki tartozott neki. - A Győrhöz közeli abdai Mol-benzinkútnál találkoztak. A két autóból lehúzott ablakon át váltottak pár szót, majd Zoltán a fehér transzporterrel követni kezdte a későbbi gyanúsított szürke Opeljét. Mácsik Zoltánt azóta senki sem látta. - Április 8-án a rendőrök megtalálták Zoltán kocsiját Győrben, és a későbbi gyanúsított kocsiját Szombathelyen. - Szintén április 8-án a rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták É. Imrét. Először emberrablás, majd hamarosan már emberölés miatt. - Zoltán eltűnése után kiderült: három éve egy kísértetiesen hasonló eset is történt. 2015-ben tűnt el egy villanyszerelő, Orlik Vilmos. Ő is kijárt Ausztriába járt dolgozni, mint Zoltán. Eltűnése előtt azt mondta a családjának, hogy Győrben van találkozója egy megbízóval. Autóval indult el, és azóta nem látták, csupán egy kamerafelvétel van arról, ahogy autózik a sztrádán. - A múlt héten a Ripost megtudta: előkerült Orlik Vilmos 3 éve eltűnt autója, mégpedig annak az É. Imrének a rokonainál, akit emberöléssel gyanúsítanak Mácsik Zoltán ügyében. - A héten a rendőrség megerősítette a Ripost-nak: É. Imre ellen már több rendbeli emberölés gyanújával nyomoznak. - Tegnap került volna sor a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítására, de a tárgyalást elnapolták péntekre.