NÍNÓ

El­tűnt vil­lany­sze­re­lők: el­ké­pesztő, mit me­sélt egy kol­lé­gá­juk

Mégis rács mö­gött marad a két vil­lany­sze­relő meg­ölé­sé­vel gya­nú­sí­tott É. Imre, má­sod­fo­kon meg­hosszab­bí­tot­ták a le­tar­tóz­ta­tá­sát. A Ri­post meg­ta­lálta a vál­lal­kozó egyik volt mun­ká­sát, aki azt ál­lítja: az ő élete is ve­szély­ben for­gott, mert É. Imre neki is ugyan­úgy tar­to­zott, mint két el­tűnt kol­lé­gá­já­nak, és a férfi ugyan­az­zal a me­sé­vel, hogy meg­adja a pén­zét, egy este egy nép­te­len te­lekre csalta őt...
  • Szerző: Ripost
„Folyamatosan vitáztam vele, mert rengeteg pénzzel tartozott”

– kezdte a -nak M. Ádám, aki festőként, mázolóként dolgozott az azóta két gyilkossággal is meggyanúsított É. Imrének. – „A nevelőapám jóban volt Imrével, mert egy festéküzletünk volt, ekkor ajánlotta fel, hogy dolgozhatnék neki jó pénzért Ausztriában. Természetesen igent mondtam, de azt nem gondoltam, hogy ezzel veszélybe kerül az életem… Furcsa volt, hogy eleinte gyakran ő, a munkaadóm kért kölcsön hét elején tőlem, mondván, hogy „segítsem ki gyorsan”. Adtam neki, és vissza is szokta adni, aztán egy idő után tartozni kezdett, nem csak a kölcsönpénzzel, hanem a munkabéremmel is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
É. Imre várakozik az egyik tárgyalás előtt
É. Imre várakozik az egyik tárgyalás előtt

Egyszer még össze is verekedtek

Ádám a -nak elmondta: mivel családos ember, szüksége volt a fizetésére, ezért nem akart végleg összeveszni É. Imrével, de haragban voltak a pénz miatt. „Sokszor számon kértem, hogy mikor fizet ki… Több durvább vitánk után is előfordult, hogy másnap ki voltak szurkálva az autóm kerekei. Mindenki, aki neki dolgozott, rögtön arra gondolt, hogy ő tette, mert ha valaki követelni kezdte, hogy fizessen a munkájáért, akkor mindenkinek ilyeneket mondott, hogy „elvágom a kocsidban a féket!” Odáig fajult a vitánk, hogy egyszer össze is ugrottunk, volt egy kis verekedés is köztünk” – meséli a -nak É. Imre volt munkása.

Egy kihalt helyen lévő telekhez csalta este

„Aztán jött a meglepetés! Az egyik nap kaptam egy nagyon kedves üzenetet tőle, hogy estefelé menjek az ikrényi telkéhez, és az összes pénzemet odaadja. Elég váratlanul ért a kérés, és az előző vitáink, fenyegetőzések és a verekedés után nem mertem egyedül odamenni. Szóltam a barátaimnak, és együtt mentünk ki hozzá...” 
Erre a kihalt telekre hívta meg É. Imre a neki dolgozó Ádámot
Erre a kihalt telekre hívta meg É. Imre a neki dolgozó Ádámot
Fotó: Keller Mátyás

Ha szeretnéd tudni, hogy mi történt M. Ádámmal a kihaltnak tűnő telken és mit mondott a kétszeres gyilkossággal vádolt munkaadójáról, valamint az egyik eltűnt villanyszerelőről, akkor keresd a Ripost pénteki számát az újságárusoknál!