RIPOSTER

El­tűnt vil­lany­sze­re­lők: El­ha­lasz­tot­ták a tár­gya­lást, ez az oka

A gya­nú­sí­tott ügy­védje kér­vé­nyezte, hogy ha­lasszák el vé­dence elő­ze­tes le­tar­tóz­ta­tá­sá­nak meg­hosszab­bí­tá­sá­ról szóló tár­gya­lást.
  • Szerző: RIPOST

Ahogy a elsőként beszámolt róla, szerdán 9 órakor kezdődött az eltűnt villanyszerelők feltételezett gyilkosának előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalása, ahol a két eltűnt férfi hozzátartozói is megjelentek transzparensekkel.

Fotó: Keller Mátyás

Azt tervezték, hogy a gyanúsított szemébe néznek, de nem engedték be őket a Győri Járásbíróság épületébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Keller Mátyás
Az előzetes esetleges meghosszabbításáról szóló döntést elhalasztották, ugyanis a gyanúsított ügyvédje, dr. Bagó Ottó nem kapta még meg azokat az iratokat, amik alapján Vilmos megölésével is gyanúsítja É. Imrét a rendőrség

- tudta meg a helyszínen a tudósítója.

Dr. Bagó Ottó, a gyanúsított ügyvédje
Dr. Bagó Ottó, a gyanúsított ügyvédje
Fotó: Keller Mátyás

Mint ismeretes, Orlik Vilmosnak még 2015-ben veszett nyoma Győrben, amikor a gyanúsított telefonon egy megadott címre rendelte, miszerint egy harmadik félnek villanyszerelési munkát kell végeznie. Másnap a családja már nem érte utol telefonon, így egyre furcsább lett nekik, hogy a két fiát nevelő családapa egyik napról a másikra nem érkezik haza.

Ezután három és fél évre a szintén az É. Imrének dolgozó 52 éves Mácsik Zoltánnak veszett nyoma, akit annak idején maga Orlik Vilmos ajánlott a vállalkozónak mint jó szakembert.

Zoltán eltűnése kísértetiesen megegyezik Vilmoséval, ám azt jelenleg még nem tudni, hogy az emberöléssel gyanúsított vállalkozónak mi lehetett az indítéka…  

Eközben a címlapon