NÍNÓ

Va­laki vic­cet űz a ma­gyar al­bínó szí­nésznő el­tű­né­sé­ből

Több mint egy hó­napja tűnt el a 16 éves Mol­do­ván Kató, azóta semmi hír róla. A Ri­post ta­lált egy profilt a leg­na­gyobb kö­zös­ségi ol­da­lon a lány fo­tó­já­val, ám ki­de­rült, hogy kamu.
  • Szerző: RIPOST

Ahogy lapunk már beszámolt róla, egyik napról a másikra, minden előzmény nélkül veszett nyoma Moldován Katónak Tiszakécskéről még január elején. Az albínó lány Szőcs Petra Cannes-ban is versenyeztetett Kivégzés című filmjének a főszereplőjeként lett ismert, a rendező adta közre elsőként a 16 éves Kató eltűnését ám most már a rendőrség is keresi.

Információjuk szerint Budapesten lehet, de még nem bukkantak a nyomára: volt nevelőapja szerint a szerelméhez szökhetett.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: Police.hu

Barátai szerint Kató törölte magát a közösségi oldalakról, ahol korábban nagyon aktív volt, ám a talált egy Facebook-profilt a lány nevével és fotójával. „Eltűntem” – írta bemutatkozó szövegében az illető, akiről hamar kiderült, hogy csak viccet akart űzni a látássérült, albínó lány eltűnéséből.

Beszélgettem vele, de már a második kérdésnél lebukott. Nem tudom, kinek jó ezzel szórakozni

– háborodott fel Kató egyik barátja, aki bízik benne, hogy a lány jól van és csak egy tinédzserkori szökésről van szó.

Fotó: Facebook

Moldován Kató 16 éves, szemüveges, látássérült, néha bottal közlekedik. 160 centis, vékony testalkatú, a haja most nem fehér, mert kicsit sötétebbre van festve a valódinál: inkább sárgásszőke. Ruházata: farmernadrág, térdig érő fűzős csizma, téli bordó kabát barna szőrmével. Kevés ruhát vitt magával. Aki látja, forduljon a rendőrséghez a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107 vagy 112 központi segélyhívó számokon!