A NAP VIDEÓJA

El­sírta magát a vi­lág­sztár, idén lát­juk őt utol­jára

Leg­ké­sőbb a wimb­le­doni te­nisz­torna után vissza­vo­nul Andy Mur­ray. A 31 éves ko­rábbi vi­lág­első po­koli fáj­dal­mak­kal küzd.
  • Szerző: sk

Már csak idén láthatjuk teniszezni Andy Murrayt. A kétszeres olimpiai bajnok brit kiválóság az ausztrál nyílt bajnokság előtti sajtótájékoztatóján könnyek között jelentette be, nem bírja tovább erővel az élsportot.

Fotó: AFP
EZT OLVASTAD MÁR?

A 31 éves legenda többször is elsírta magát, mivel húsz hónapja küszködik nem múló csípősérülésével. Hiába próbálkozott, nem tud újra a legmagasabb szinten teniszezni.

"Fogalmam sincs, hogy kibírom-e még négy vagy öt hónapig, hogy ilyen fájdalmakkal játsszak. Nem vagyok biztos benne. Szeretnék még ott lenni Wimbledonban, de nem tudom, képes leszek-e megcsinálni. Húsz hónapja küszködök ezekkel az óriási fájdalmakkal. Sok mindent megpróbáltam, hogy javuljon az állapotom és gyógyuljon a csípőm, de semmi sem segített eleget. Határozottan jobban vagyok, mint hat hónapja, de továbbra is nagy a fájdalom. Még mindig megy, hogy egy bizonyos szinten játsszak, de ez már egyáltalán nem az a minőség, mint amire régen képes voltam.”

- fogalmazott Murray.

Íme a drámai bejelentés videón:

Andy Murray pályafutása során háromszor nyert Grand Slam-tornát – 2013-ban és 2016-ban Wimbledonban, 2012-ben a US Openen –, valamint a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián is az első helyen végzett egyesben

Eközben a címlapon