TESTFACTOR

El­sá­pad­tak az or­vo­sok, ami­kor meg­lát­ták a ti­ni­lány gyo­mor CT-jét

A fi­a­tal hosszú ideje fenn­álló hasi pa­na­szok miatt ke­rült kór­házba. Ki­de­rült, hogy ked­venc itala okozta a bajt.
  • Szerző: Ripost

Egy Xiao Shen álnéven említett kínai diák olyan sok „bubble teát”, azaz "buborékteát" ivott, hogy a tápióka golyócskák a hasában rekedtek. A 14 éves lány hasában több mint 100 golyót találtak az orvosok, miután túl sokat ivott kedvenc üdítőjéből.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tini azután került május 28-án kórházba, hogy öt napig székrekedéssel és étvágytalansággal küzdött. A lány hasát megröntgenezték és kiderült, hogy a sötét golyócskákat nem tudta megemészteni, amelyek a „bubble teából” kerültek a gyomrába.

Orvosai szerint a lány hasa fel volt puffadva, gyomra, vékonybele és vastagbele is a tápiókagolyókkal volt tele. Végül hashajtóval sikerült rosszullétét elmulasztani. A doktorok szerint a tápiókát egyébként is nehéz megemészteni – írja a Mirror.

Az ital nagyon népszerű Kelet-Ázsiában, általában teából, tejből és több tucat tápiókagolyóból készül. Hazánkban is egyre több helyen lehet hozzájutni.