SIKK

El­múl­tál 40? Eze­ket a sminkt­rük­kö­ket min­den­képp is­mer­ned kell!

Már épp tö­ké­le­te­sí­tet­ted a napi smink­ru­tint, ami­kor be­üt­nek az új ki­hí­vá­sok: a gra­vi­tá­ció ha­tása, a máj­fol­tok és a rán­cok. Ne ag­gódj, van meg­ol­dás, csak kö­vesd a ta­ná­csa­in­kat!

Tüntesd el a száj körüli ráncokat!

A legfontosabb: soha ne hagyd ki a hidratálást, különösen, ha a száj körüli területről van szó. Ez már önmagában is csökkenti a ráncok mélységét. Használj természetes ajakbalzsamot, hogy puhítsd a szád, majd kontúrozz a szád természetes árnyalatához közel álló ceruzával. Ezután jöhet a krémes, matt rúzs, amelyet a kontúr nem hagy majd belefolyni az apró ráncocskákba.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Tedd láthatatlanná a májfoltokat!

Ha néha-néha kihagytad a fényvédő krémet, az májfoltok formájában is hírt adhat magáról. Először sárgás tónusú, a bőrödnél két árnyalattal világosabb korrektorral fedd le a foltocskákat, majd lágy, ütögető mozdulatokkal dolgozd össze a korrektort a szokásos alapozóddal. Végül áttetsző púderrel fejezd be a műveletet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Felejtsd el a ráncokat az orrod és a szád között!

Először is kend át a területet alaposan hidratáló krémmel, ez feltölti a vonalakat. Ezután használj az egész arcodon krémes állagú, folyékony alapozót, és nagyon jól dolgozd bele ezekbe a ráncokba. A problémás területről úgy vonhatod el a figyelmet, hogy bőröd árnyalatával harmonizáló pirosítót kensz fel a járomcsontra.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Töltsd fel az ajkad plasztika nélkül!

Az idő múlásának egyik jele, hogy vékonyodnak az ajkaid. Ha viszont a szád természetes tónusánál egyetlen árnyalattal sötétebb ceruzával kontúrozod a szád, majd egy árnyalattal világosabb, krémes rúzzsal töltöd ki, akkor a teltség illúzióját keltheted. Ha tovább akarod fokozni a hatást, kenj fel egy kevés átlátszó, csillogó szájfényt.

Ne lógjon a szemhéjad!

A legegyszerűbb, és leghatásosabb, ha az alsó és a felső szemhéjat is kontúrozod közvetlenül a szempillák tövében, majd a szem külső sarkába felviszel egy kevés lágy, nude szemfestéket, és gyengéden eldolgozod a szem belső sarka irányában. Itt pedig azt is megtudhatod, hogyan sminkelj, ha szemüveget viselsz.