INSIDER

El­me­ne­kül­nek az óbu­da­iak a Szi­get miatt

Jó egy hét együtt­lét és éljen a sze­re­tet for­ra­dalma, de az óbu­dai la­kó­te­le­pen élők úgy érzik, az árat nekik kell meg­fi­zet­niük, s ebben az idő­szak­ban leg­szí­ve­seb­ben el­me­ne­kül­né­nek. A bu­li­zók ugyanis nem csak a Szi­ge­tet, de az egész kör­nyé­ket bir­tokba ve­szik.
címkék:

Hosszú, tömött sorokban mennek a fiatalok a HÉV-megállótól a Sziget bejárata felé. Akik letáboroztak már, azok közül sokan napközben kifelé igyekeznek: a közeli Auchanban olcsóbb minden, esznek-isznak és szemetelnek az utcán. A parkolóban alkalmi bulik kerekednek, szól a zene, megy a pogo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nagyáruházban olyan komoly a biztonsági ellenőrzés, mint egy reptéren. Rendkívüli rendszabályokkal és megduplázott biztonsági szolgálattal várják a bulizókat. A munkatársait egy biztonsági őr engedte be a kulisszák mögé.

Fotó: Keller Mátyás
Nyitástól zárásig megkettőzték az őrzést

– árulja el.

„A parkolóban is járőrözünk, a bulizók elfoglalták az egészet. Örülünk nekik, de amit művelnek, annak nem. Senki sem vihet be az áruház területére hátizsákot, de még kistáskát sem. Sőt, italokat, de még vizes palackot sem hozhatnak be.”

Fotó: Keller Mátyás
„A legtöbb fiatalra viszont azért kell rászólni, mert félmeztelenül, mezítláb akar bejönni vásárolni…”
Fotó: Keller Mátyás

A lakótelepen élők jobban teszik, ha más boltot választanak, a többség azt mondja, ha tehetné, legszívesebben elutazna a Sziget Fesztivál idejére. Sokan meg is teszik, már eleve úgy időzítik a szabadságukat, hogy a Sziget idejére essen.

Kíváncsi vagy, hogy a panelekben élők mit mondanak a Sziget Fesztiválra? Akkor keresd a szombati napilapot az újságárusoknál!

Eközben a címlapon
címkék: