BOZÓT

Ellenzéki csürhe a Parlamentben, Füttyös Juhász a példakép

Közönséges huligánként, lényegében fizikai erőszakot alkalmazva, sípolva, hangoskodva próbált zavart kelteni a tehetetlen ellenzék. Ez nekik a demokrácia?
  • Szerző: Ripost

A nemzeti ünnepeket szétfütyülni próbáló politikai garázda, a "Füttyös Juhász" lett a Parlamentben a tehetetlen ellenzék példaképe.

 

Miután demokratikus eszközökkel impotensnek bizonyultak, lényegében a huliganizmus eszközeihez nyúltak, hogy megakadályozzák az önkéntes túlmunkáról szóló törvény elfogadását.

Elállták a levezető elnök, Latorcai János útját, hogy az emelvényről ne tudja levezetni az ülést, sípoltak, doboltak, bármi áron botrányt akartak.

De a házelnökség, Kövér László irányításával, túljárt az eszükön. Egy mozgó, drót nélküli mikrofon segítségével a saját képviselői helyükről láttak hozzá az ülés, illetve a soron lévő szavazások levezényléséhez.

A politikai csürheként viselkedő ellenzék ekkor a képviselőterem közepére rohant, és ott zajongott tovább. A zavarkeltésben élen járt Tordai Bence, a közismert politikai zavarkeltő, és Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc jobbkeze és bábja. Sokra nem mentek, a fideszes képviselők, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté és a miniszterelnök Orbán Viktor felállva védték az ülést levezető elnököt.

Ezután őket próbálták meg provokálni, az arcukba nyomva a mobiltelefonokat.

Viselkedésük leginkább garázda focihuligánokra emlékeztetett. Mindezek ellenére nem tudták megzavarni a szavazás menetét, tehetetlen kínjukban összevissza zajongtak, sípoltak, sőt volt, aki szirénázott.

Az ellenzéki csürhe mindenféle demokratikus szabályt felrúgva, józan eszét elvesztve gyalázta meg az Országgyűlés méltóságát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?