OTTHONKA

Tá­mad­nak a la­kó­te­lepi csó­tá­nyok: Így sza­ba­dul­hatsz meg tőlük

Iszo­nya­tos csa­pás, ami­kor az első un­do­rító csó­tányt meg­lát­juk be­sza­ladni egy sötét sa­rokba. Mert ahol egy van, ott saj­nos sok­kal több is. Pánik he­lyett vi­szont in­kább gyor­san cse­le­ked­jünk. Mu­tat­juk a meg­ol­dást!
  • Szerző: ripost

A lakótelepen élők réme a csótányinvázió,ami rendszerint a szemétledobóból indul, aztán a csöveken át a lakásokban folytatódik. Ezek a gusztustalan rovarok igen ellenállók és elég egy kevés ételmaradék, ami máris remek táptalaj a kitines páncélzatot viselő rovarok számára. Nehéz megszabadulni tőlük, de azért nem kell erős vegyszereket használni, mert vannak jól bevált házi módszerekis ahhoz, hogy kitessékeljük a lakásból ezeket az egészségre is káros rovarokat.

Tegyél ki csalit!

A legjobb csótányirtó, amit már legalább 300 éve használnak a bórsav. Egy tojás sárgáját és 50 g bórsavat keverj ki krémmé, majd készíts belőle kis gombócokat. Egy óra múlva megszárad és tedd a csótányok lakta helyekre. Pár nap múlva sok elhullott példányt fogsz találni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zárd el az élelmiszert!

Amíg csótányok szaladgálnak a lakásban, ne hagyd a gáztűzhelyen az ételt, hanem zárd be egy védett szekrénybe, vagy a hűtőbe. Előtte ellenőrizd, hogy nincs-e megbújva ott rovar.

Szüntesd meg a rejtekhelyeket.

A csótányoknak is szükségük van búvóhelyre és a szaporulat gondozására. Főleg dobozokba vagy halomba rakott papírokban találnak maguknak búvóhelyet. Ezeket azonnal el kell távolítani a lakásból és sürgősen el kell égetni, mert különben csak tovább költözteted a csótányokat.

Tömd el a belépési pontokat

Egy mondás szerint, ha látod a nappali fényt az ajtód alatt, ez azt jelenti, hogy a csótányok bejuthatnak. Ez bizony így van, sőt a falak repedésin, törött üvegeken át is bemehetnek a lakásba. Ezeket a hézagokat azonnal le kell zárni, hogy útját álld a csótány inváziónak.

Eközben a címlapon