TESTFACTOR

El­ké­pesztő új trend: Bugyi nél­kül edze­nek a nők

A tanga ké­nyel­met­len, a csip­kés szúr - ám az új trend sze­rint gyak­ran a sima, spor­tos al­só­ne­műt is az öl­tö­ző­szek­rény­ben hagy­ják a nők. Hop­pácska!
címkék:

Edzőnadrág bugyi nélkül? Sokak számára elképzelhetetlen, mások viszont nagyon is jó ötletnek gondolják, hiszen kinek hiányzik, hogy edzés közben a bevágó tangára, vagy a kényelmetlen bugyira kelljen figyelni? Bármelyik megoldásra szavazol is, jól döntesz. De vajon kényelmes és higiénikus bugyi nélkül edzeni? Megmutatjuk, mitől lehet az.

Fotó: Pinterest
Válaszd a megfelelő anyagot

Gondoskodj róla, hogy az edzőnadrágod lélegző anyagból legyen, például pamutból, vagy olyan funkcionális textilből, amelyik elvezeti az izzadságot a bőrödről. Ma már olyan edzőnadrágok is kaphatók, amelyeknél a lábak közt apró pamut betét gondoskodik a tökéletes puhaságról és a nedvesség felszívásáról. A legtöbb izzadságelvezető anyag szintetikus – itt fennáll a veszély, hogy a textil irritációt okoz, vagy egyes helyeken kidörzsölheti az érzékeny részeidet, ezért fokozott óvatossággal válassz közülük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Amint lehet, cseréld le

Akármilyen anyagból is készült az edzőruhád, ha beleizzadtál, edzés után a lehető leghamarabb öltözz át. A nedves ruha ugyanis növeli a hüvelyi fertőzések kockázatát. Még jobb, ha edzés után azonnal le is zuhanyozol.

Fotó: Pinterest
Mosd ki minden edzés után

Még egy kötelező feladat: az edzőnadrágot minden viselés után azonnal mosd ki. Egyes gyártók azt állítják, hogy a modern, funkcionális textilből készült edzőruhákat többször is felveheted egymás után, ám ha a nadrágod közvetlen kontaktusba kerül a vagináddal, akkor könnyen elszaporodhatnak benne a baktériumok. Ugye a használt bugyidat sem vennéd fel másnap?

címkék: