NÍNÓ

El­ké­pesztő, túl­él­het­ték volna a ka­ram­bolt Óbu­dán!

A szak­értő sze­rint va­lami nem volt jól be­ál­lítva, épen ma­rad­tak az ülé­sek a ko­csi­ban.
  • Szerző: Ripost

Túlélhette volna Janza Richárd kajakos és barátja, D. Bálint a szombat hajnali balesetet a Szentendrei úton– nyilatkozta a 24.hu-nak Albert Péter, vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági oktató.

Fotó: Markovics Gábor

A szakértő szerint nem sérült meg annyira az autó, hogy amiatt haltak volna meg a fiatalok. Az autóban ugyanis az első ülések épek maradtak.Valószínűleg az ütközés pillanatában haltak meg, méghozzá azért, mert nem volt jól beállítva az ülésük. Teljesen derékszögbe kellett volna ülniük, így ugyanis amikor az ütés hátulról megérkezett, akkor elmozdultak az ülésben.

Egy szemtanú szerint ráadásul a segélyhívó sem működött megfelelően.A férfi azt mondta, előbb a 104-et, majd a 112-őt hívta, de hosszú percekig nem jutott el senkihez, így nem tudott segítséget sem kérni időben.

A sofőrt, aki a balesetet okozta, súlyos sérülésekkel ápolják a kórházban, és hétfőn előzetes letartóztatásba került. Amint szállítható lesz, átszállítják a Tököli Rabkórházba. Valószínűleg ittas volt, amikor autójával 130 km/h-ás sebességgel belerohant a fiúk álló autójába.