BIZARR

El­ké­pesztő sze­xiz­mus: Így dől el az étel ára az ét­te­rem­ben

Az ét­te­rem­tu­laj­do­no­sok a leg­el­ké­pesz­tőbb trük­kök­kel pró­bál­ják be­csa­lo­gatni ma­guk­hoz a kun­csaf­to­kat, de ek­kora po­fát­lan­ság­ról még nem ha­lot­tunk.

A Kína keleti felén fekvő Hangcsou városának női lakói egészen egzotikus éttermi akcióban vehettek részt augusztus elsején.Egy helyi étterem vezetői ugyanis teljesen egészségesnek gondolták, hogy a vendégeik részére melleik mérete alapján adnak kedvezményt.Természetesen a nagyobb keblűek voltak előnyben, ők fogyaszthattak olcsóbban - írja a kínai Sanghaiist.

Az enyhén szólva is szexista marketingfogást egy táblán hirdették a pajzán vendéglátóhely előtt. A reklám mesefigurákkal való illusztrálása már magában is elég gyomorforgató, de a vizuális megjelenést még egy kis rövid szöveggel is megspékelték:

„Az egész város MELLEKET keres.”

A nem túl visszafogott reklám miatt persze azonnal jó sokan a helyi hatóságokhoz fordultak, úgyhogy a cég kénytelen volt már másnap eltávolítani a kérészéletű akciót hirdető táblát. Az étterem egyik tulajdonosa viszont elárulta, hogy az egynapos akció alatt mintegy 20 százalékkal nőtt a forgalmuk, és bizony az új vendégek mindegyike nő volt, ráadásul „büszkén kérték a kedvezményt”.