INSIDER

El­ké­pesztő si­kert ért el a ma­gyar ren­de­zőnő, 42 éve nem volt ilyen

Enyedi Il­dikó Test­ről és lé­lek­ről című al­ko­tása nyerte a leg­jobb film­nek járó Arany Medve díjat a 67. Ber­lini Nem­zet­közi Film­fesz­ti­vál (Ber­linale) szom­bat esti díj­ki­osz­tó­ján.
  • Szerző: Ripost

A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő rendező munkája a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is elnyerte.

A díj átvétele után mondott beszédében Enyedi Ildikó úgy fogalmazott: "egyszerű filmet akartunk csinálni, mint egy pohár víz".

EZT OLVASTAD MÁR?

A film gyártását támogató Magyar Nemzeti Filmalap vezetője, Havas Ágnes az MTI-nek azt mondta, hogy "hatalmas elismerés ez a sok-sok díj. Nagyon örülünk, hogy megállíthatatlanul folytatódik a magyar filmek diadalútja a legfontosabb nemzetközi seregszemléken. Gratulálunk az alkotóknak! Nagyon büszkék vagyunk rájuk".

Magyar alkotás eddig egyszer nyert Arany Medvét: Mészáros Márta Örökbefogadás című drámáját 1975-ben tüntették ki a Berlinale legfőbb elismerésével.