DIÉTA

El­ké­pesztő fo­gyás: 262 ki­ló­tól sza­ba­dult meg a sze­rel­mes fo­gyó­kú­rázó pár

Egy­más­ból me­rí­tet­tek erőt éle­tük leg­ne­he­zebb idő­sza­ká­ban. De meg­érte a küz­de­lem, mert az élet­mód­vál­tás nem­csak csi­nos ala­kot és egész­sé­get, de sze­rel­met is ho­zott!

Ronnie Brower és Andrea Masella története tündérmesébe illő. A férfi 2013-ban orvosa tanácsára kezdett életmódváltásba, testsúlya ekkor már 3 mázsa fölött volt. Irdatlan testtömege számos egészségügyi problémát okozott: magas vérnyomással, cukorbetegséggel küszködött, és már mozdulni is alig bírt.

Orvosa azt mondta: vagy lefogy, vagy rövid időn belül meghal.

Ronnie tehát azonnal diétázni kezdett. Elhagyta a cukrot, az édességeket, a kenyeret és minden magas szénhidrát tartalmú élelmiszert. Hogy legyen ereje végigcsinálni a kemény menetet, küzdelmeit és eredményeit folyamatosan közzétette a Facebook-oldalán. A szintén túlsúllyal küszködő Andrea is így talált rá: lenyűgözve kísérte figyelemmel a férfi fogyását, csodálta akaraterejét és kitartását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
(Forrás: Facebook)
(Forrás: Facebook)

Ronnie a Facebook-oldala indításakor azt a célt tűzte ki, hogy másokat is életmódváltásra biztasson, és megmutassa, hogy még 300 kiló felett sem lehetetlen változtatni.

Hihetetlen eredményt ért el: 100 nap alatt 45 kilót adott le!

Nem csoda, ha Andrea számára inspirációt jelentett.

(Forrás: Pinterest)
(Forrás: Pinterest)

Inspirációból edzőtermi randi

Az akkor 114 kilós, 164 centi magas nő számára a fordulópontot jelentette, hogy találkozott Ronnie történetével. Elhatározta, hogy maga is drasztikusan megváltoztatja életmódját. Kézenfekvő volt, hogy felveszi a kapcsolatot a férfival, akit azon túl, hogy csodált, rendkívül vonzónak is látott.

(Forrás: Facebook)
(Forrás: Facebook)

Az első randijuk abban az edzőteremben volt, ahol Ronnie az életmódváltása óta napi három órát edzett. "Tudom, hogy klisének hangzik, de szerelem volt első látásra" - mondja Andrea. A férfi is úgy nyilatkozott, hogy már az első találkozásnál határozottan érezte, van közöttük valami.

Eközben a címlapon

Erőt adott a szerelem

Egymásnak erőt adva folytatták az edzéseket, és meglepő eredményt értek el: mára közösen 262 kiló súlyfeleslegtől szabadultak meg. A közös edzéseken, diétán túl egymás lelki támaszai is voltak, ugyanis mindkettőjüknek szüksége volt tanácsadásra is.

Masella elmondta, hogy étkezési zavaraik hátterében lelki okok húzódtak meg. Ronnie-ra emellett műtétek vártak: a fogyás miatt bőrkorrekcióra szorult, végül négy műtéttel összesen 13 kiló bőrt távolítottak el róla. Azt mondja, soha nem tudja meghálálni Andrea gondoskodását.

(Forrás: Pinterest)
(Forrás: Pinterest)

Ronnie négy évvel ezelőtt még mozgáskorlátozottnak számított, szülei házát alig tudta elhagyni, gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdött. Mára önálló életet él, és két állásban is dolgozik: buszsofőrként és rakodómunkásként. "Úgy érzem, bármire képes vagyok, amire elhatározok" - mondja.

A pár 2017. május 10-én összeházasodott. Ronnie négy évvel ezelőtt, 306 kilósan, depressziósan a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy valaha is oltár elé kísérheti élete szerelmét, ahogyan Andrea sem számított rá, hogy az életmódváltással találja meg leendő férjét.

(Forrás: Facebook)
(Forrás: Facebook)