INSIDER

Elképesztő részletek a hármas ikrek szüléskor meghalt édesanyjáról

Felrobbantotta az internetet hétvégén a hajdúszoboszlói pár tragédiája: Fábián-Hüse Nikolett pénteken adott életet hármas ikreinek, de belehalt a szülésbe. A Tündérkör Alapítvány gyûjtésbe kezdett, és két nap alatt húszezren osztották meg a család tragikus sorsát.
  • Szerző: Ripost

Megmozdult egész Magyarország, hogy Fábián Tamás segítségére legyen, aki egyedül maradt hármas ikreivel, miután pénteken a karjai között halt meg a felesége, Nikolett. Az asszony császármetszéssel szülte meg ikerbabáit, Mirát, Lénát és Milánt, de a műtét közben váratlanul összeomlott a keringése.

"Nagyon sokáig próbálkoztunk, hogy végre lehessen gyermekünk. Mivel évekig nem jött össze, orvoshoz fordultunk, és végül a lombikprogram mellett döntöttünk. Határtalanul boldogok voltunk, amikor kiderült, hogy három gyermekünk lesz, és mindhárman egészségesek. Niki is jól volt" – idézte fel a %%-nak a gyászoló Tamás.


A 32 éves hajdúszoboszlói édesanya korában óvónőként dolgozott, férje kamionsofőr. Tamás most nem tudja, mi lesz velük. Csak egyet tud teljes bizonyossággal: ő akarja felnevelni három gyermeküket. Mivel azonban egyelőre nem mehet vissza dolgozni, nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

Még fel sem fogtam, hogy mi történt

– mondta lapunknak.

"Édesanyám és anyósom is mellettünk áll, már meglátogatták a babákat, de rengeteg kérdésre választ kell találnunk. Sikerül-e valahonnan anyatejet szerezni? Ki lesz a segítségemre?

Hogyan fogom tudni ellátni a három picit, és mellette eltartani őket? Egyelőre nem tudok és nem is lennék képes dolgozni.

A nagyszülők mindenben a segítségemre lesznek. A Tündérkör Alapítvány felajánlotta a segítségét, és rajtuk keresztül sokan. Volt, aki felajánlotta, hogy akár örökbe fogadja a gyerekeket, de ez teljesen kizárt. Én fogom felnevelni őket."

A picik 33 hétre és öt napra születtek, egyelőre inkubátorban vannak a debreceni klinikán, a kisfiú légzéstámogatásra szorul. Két  és fél kilós korukig bent tartják őket.

Amikor megszülettek, végig bent voltam Niki mellett. Ott álltam, és végignéztem. Borzasztó volt. Nikinek leállt a keringése, ez okozhatta a tragédiát, de még várjuk a boncolás eredményét

– tette hozzá Tamás.

Gyakorlatilag az apa karjaiban halt meg a hármas ikrek édesanyja - további részletek a hétfői napilapban.

Minden segítség jól jön

A Tündérkör Alapítvány ígéri: minden egyes fillért, ami a félárván maradt ikreknek a számlaszámukra érkezik, az édesapa kezéhez továbbítanak. A kicsiknek már elegendő ruha gyűlt össze, a család készen állt a fogadásukra, elsősorban ahhoz van szükségük pénzre, hogy Tamás kieső keresetét pótolják, hiszen most majd neki kell otthon maradnia a picikkel. A számlaszám, amire adományt lehet küldeni:

11738008-20899541-00000000, a közleménybe írják be: Fábián családnak.

 

 

 

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?