NÍNÓ

El­ké­pesztő pénz­ha­mi­sí­tás Ma­gyar­or­szá­gon, bár­hol lehet a bank­je­gyek­ből

A rend­őr­ség vizs­gálja, hogy a pénz­ha­mi­sí­tók mennyi pénzt ké­szí­tet­tek, és két Békés me­gyei te­le­pü­lé­sen kívül hol ke­rül­tek még for­ga­lomba az ál­ta­luk nyom­ta­tott bank­je­gyek.
  • Szerző: RIPOST

Hamis bankjegyek kerültek forgalomba a napokban Mezőhegyesen és Battonyán. Több üzletben is fizettek a nem eredeti bankókkal. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei december 4-én elfogtak és előállítottak négy dombegyházi férfit, akik a gyanú szerint közel két héttel ezelőtt vásároltak egy nyomtatót, amellyel a szintén erre a célra beszerzett papírokra különböző címletű hamis bankjegyeket nyomtattak.

Fotó: Police.hu

A hamis pénzeket forgalomba is hozták, Battonyán, Mezőhegyesen és Pitvaroson kisebb üzletekben, boltokban fizettek velük. A rendőrség a nyomtatót és azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a bankjegyeket nyomtatás előtt szerkesztették, lefoglalta.

EZT OLVASTAD MÁR?

A 18 és 27 év közötti dombegyházi férfiakat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A rendőrség vizsgálja, hogy a csoport tagjai mennyi hamis pénzt készítettek, és a két Békés megyei településen kívül hol kerültek még forgalomba az általuk nyomtatott bankjegyek.