RIPOSTER

El­ké­pesztő fel­vé­tel ké­szült éj­szaka a 12. ke­rü­let­ben

Az ember ma­nap­ság jobb, ha résen van, sosem lehet tudni, mikor som­for­dál­nak il­le­ték­te­le­nek az ut­cá­ban. Ami pedig a 12. ke­rü­let luxus la­kó­kör­ze­té­ben éj­sza­kán­ként zaj­lik, az egye­ne­sen vér­fa­gyasztó.

Kiemelt lakóövezetnek számít a 12. kerület környéke, ahol a magasan fekvő területekről csodálatos panoráma nyílik Budapestre. Csakhogy a hegyek és az erdők közelsége egyszersmind azt is jelenti, hogy olykor-olykor a házakkal sűrűn beépített utcákba bemerészkednek a vadak. Olvasónk a minap egy rókát látott a Költő utca környékén!

Megdöbbenve tapasztalta, hogy az erdei vad még csak meg sem ijedt, amikor az autó reflektora éppen a szemébe világított.  "Egyáltalán nem zavartatta magát, otthonosan ballagott az úton, éppen úgy, mint aki pontosan tudja, hová igyekszik. Egy-egy kapunál megállt, majd végül eltűnt egy kerítés mögött" - írta olvasónk, aki nemcsak képeket, hanem egy rövid videót is készített az esetről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az sem kizárt, hogy a róka az elkerített Jókai kertben, vagy a közeli Farkasréti temetőben húzza meg magát egy eldugott részen kikapart  rókalyukban. De az is lehetséges, hogy a Normafa-Jánoshegy irányból ereszkedett le a lakóövezetbe. Mindenesetre nem zavartatta magát.