INSIDER

El­ké­pesztő, mit ha­zu­dott a 2 éves kisfiút mellbe szúró bán­hi­dai férfi

Azt mondja, meg is foj­totta a me­ne­külő kisfiút, nem csak le­szúrta - össze­vissza be­szél a ret­te­ne­tes vár­pa­lo­tai ket­tős gyil­kos­ság gya­nú­sí­tottja, aki hol újabb val­lo­mást tesz, hol vissza­vonja azt. Két­rend­beli em­ber­ölés a vád a 40 éves ber­hi­dai férfi ellen, aki 2018 szep­tem­be­ré­ben meg­ölte volt ked­ve­sét és annak gyer­me­két.

„Teljesen beszámítható volt a gyilkosság elkövetésekor B. Zsolt” – közölte lapunkkal az elmeorvosi szakértő véleményét dr. Polgár Péter, a gyanúsított ügyvédje.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már kétszer is vallomást tett, amiben elismerte, hogy megölte a 22 éves várpalotai nőt és kisgyermekét. Azt mondta a meghallgatáson, hogy

„megfojtottam a nőt, majd amikor elmentem volna, hallottam, hogy sír a gyerek… Ekkor visszamentem és őt is megfojtottam.”

Ez azért nagyon furcsa, mert általában azok, akik hasonló szörnyűségeket tesznek, inkább „szépítenek” a történteken, hogy ne kapjanak akkora büntetést, nem pedig hozzáköltenek. Az orvosszakértő ugyanis elmondta, hogy a kisgyereken nem találtak fojtás nyomokat, tehát nem igaz B. Zsolt állítása.”

Fotó: Police.hu

Ahogy a megírta, féltékenység állhatott a szörnyű gyilkosság hátterében: a férfi nem tudta elviselni, hogy élettársa visszament korábbi párjához, akitől egyébként a kétéves gyermeke született. A fiatalok éppen a tragédia napján pakoltak össze, hogy elköltözzenek és új életet kezdjenek.

Fotó: Police.hu

A 22 éves P. Enikő visszament a kis Gergővel az albérletükbe, hogy néhány apróságot összeszedjen, ám ekkor megjelent a háznál B. Zsolt. A férfi ürügye az volt, hogy a lánynak visszaadja a megjavított számítógépét. Enikő egy késő délutáni időpontot egyeztetett exbarátjával, akit gyanútlanul beengedett a lakásába… A férfi beszélgetni kezdett a nővel és dajkálta a kicsit, de aztán, nem tudni mitől, egyszer csak bekattant és vérfürdőt rendezett. Először megfojtotta az édesanyát, majd a síró Gergőhöz fordult, őt késsel ölte meg.

A gyanú szerint B. Zsolt, hogy megússza a gyilkosságot, rablótámadásnak akarta beállítani a bűncselekményt. Felforgatta a lakást, kiborogatta a szekrényeket és a fiókokat, illetve beütötte a bejárati ajtó üvegét is. A nyomozók Enikő otthonának egyik melléképületében megtalálták az áldozat elrejtett értékeit. A feltételezett tettes a nő telefonját, laptopját és tabletjét egy szemeteszsákba tette, elhelyezte a melléképületben, majd elmenekült. A rendőrség néhány órával később a közúton fogta el a férfit, aki azóta is letartóztatásban van.

Eközben a címlapon