INSIDER

Elképesztő, mi mindent találtak a ferihegyi rakodómunkásnál

Újabb poggyászpakoló bukott le a repülőtéren, miközben egy utas bőröndjében turkált. A rendőrök a házkutatás során értékes parfümöket, ékszereket, órákat és külföldi valutát találtak. Mint a Ripost megtudta: február 10-e óta már hét gyanúsított ellen indult eljárás a reptéri bőröndfosztogatások miatt! Úgy tûnik, sikerül felszámolnia a rendőrségnek a csomagmaffiát.
  • Szerző: Ripost

Egy hét alatt négy nyomozás indult összesen hét reptéri rakodómunkás ellen, miután jelentősen megnőtt a fosztogatások száma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Legutóbb pénteken értek tetten egy 44 éves férfit, miközben háromszor is kinyitott egy csomagot és kutakodott benne.

"Láttuk, ahogy többször is belenyúl a csomagba, ezért a kollégáim intézkedésbe kezdtek. Házkutatást tartottak a vasadi férfinál, ahol drága értéktárgyakat találtak. Folyamatban van annak bizonyítása, hogy mi az, ami lopásból származik" - nyilatkozta a %%-nak Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányág szóvivője. 

Csak február 10. óta négy nyomozás indult poggyászfosztogatással kapcsolatban, összesen hét gyanúsított érintett

- tette hozzá a szóvivő. Vagyis minden jel arra mutat, hogy Babos Tímea csomagjának kifosztása után végre komoly lépések történnek a budapesti reptér jó hírét veszélyeztető tolvajbanda felszámolása érdekében.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a világbajnok teniszezőnőt február 8-án lopták meg a reptéren. A tolvajokat elkapták, a házkutatások során az értékeket megtalálták, azokat visszakapta a teniszezőnő. Azóta fokozott a rendőri jelenlét, két-két rendőr figyeli a rakodást.

Mint a %% megtudta, az eddigi gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. Minden esetben több tízezer, előfordul, hogy több százezer forintos értéket loptak.

Arról, hogyan reagált lapunknak a reptéri fosztogatásokkal kapcsolatban a Budapest Airport, illetve, hogy mit tehet az, aki a csomagmaffia áldozatává válik, a hétfői napilapban olvashatsz részletesen!

És ezeket olvastad már?