KÜLFÖLD

El­ké­pesztő kór­házi eset, fel­há­bo­rí­tóan vi­sel­ked­tek az ápo­ló­nők a beteg mel­lett

Az in­ter­ne­te­zők sorra osz­tot­ták meg a tör­tén­te­ket, meg is lett az ered­mé­nye. Meg­szó­lalt a kór­ház ve­ze­tő­sége is.
  • Szerző: Ripost

Tíz százalékos fizetéslevonással büntette a vaslui-i Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége azokat a nővéreket Romániában, akik tökmagoztak egy beutalásra váró égéssérült beteg mellett. A napokban történt eset elterjedt az interneten, így jutott a kórház vezetőségének tudomására.

Az égéssérült férfi leforrázta magát, a mentők vitték a sürgősségre - írja a maszol.ro. A maghéj köpködős jelenet akkor zajlott le, amikor a beteg arra várt a nővérszobában, hogy a beutalási papírjai elkészüljenek. Amikor ezt megtörtént, átöltöztették és egy kórterembe vitték. A férfit azonban nagyon felháborította a nővérek magatartása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kórház fegyelmi bizottsága szerint mentő körülmény, hogy a nővérek nem késleltették a beteg beutalását. Emellett beismerték a helytelen magatartásukat, és elnézést kértek a történtekért. Ezért végül a büntetésük egy havi fizetésük tíz százalékos levonása lett.