INSIDER

El­ké­pesztő dolog tör­té­nik most a Ba­la­ton­nál

A világ leg­na­gyobb ponty­fogó ver­se­nye zaj­lik most.
  • Szerző: Ripost

Elkezdődött a V. Balatoni Pontyfogó Kupa, amelyre huszonkét országból érkeztek a lelkes pecások, hogy kifogják a tó legnagyobb pontyait. A résztvevők közel 140 órát töltenek a tó körül mintegy 30 település 60 kijelölt horgászhelyén, hogy a megfogott halat lefotózhassák, ám ezután vissza is engedjék a tóba. A V. International Balaton Carp Cup (IBCC) győztese az a három tagú csapat lesz, amely a legtöbb 5 kilónál nagyobb pontyot fogja ki.

„Idén 250 csapat nevezett, huszonkét országból. A tét óriási, megnyerni a világ legnagyobb pontyfogó versenyét és vele együtt a mesés fődíjat. Ezúttal 60 versenybíró és 20 MOHOSZ halőr dolgozik a verseny ideje alatt azon, hogy mindenben segítsék a versenyzőket és biztosítsák a verseny tisztaságát” – mondta Csörgő Tamás a verseny főszervezője.  

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A verseny ideje alatt minden este 8 órától élőben követhető az esemény a Fishing and Hunting Channel műsorán a tévében. Ebben ismertetik a verseny alakulását, összefoglalót láthatnak a nézők a napi eseményekből és élőben kapcsolják a legizgalmasabb helyszíneket. A versenyt érintő legfrissebb hírekről a csatorna Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A szervezők bíznak benne, hogy megdől a tavalyi összrekord, amikor a horgászok közel 52 tonna pontyot fogtak, míg az IBCC történetének eddigi legnagyobb pontya 26.05 kg volt.