KEDVENC

El­ké­pesztő át­ve­rés! Már sem­mi­től sem ri­ad­nak vissza a ma­gyar csa­lók

A ku­tya­sza­po­rí­tók hi­he­tet­len trük­kel pró­bál­ják át­verni a naiv vá­sár­ló­kat. Na­gyon fon­tos, hogy ezen­túl min­dig résen le­gyünk!

Döbbenetes átveréstörtént egy családi kedvenc vásárlásakor. A naiv gazdi mindenféle előzetes tájékozódás nélkül vágott bele a nagy kalandba. Csak egyben volt biztos, egy nagyon népszerű fajtát, egy Yorkshire terrierre-t szeretett volna hazavinni.

Nem is sejtette, hogy az interneten hirdető szaporítók semmitől sem rettentek vissza, csak, hogy megszabaduljanak egy-egy újabb alomtól. Egy szürke kiskutyát kínáltak eladásra, melynek színét azzal magyarázták, hogy minden kölyök ilyen, és majd felnőtt korára megváltozik a bundája.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Már a nem hozzáértőnek is gyanúsnak kellett volna lennie, hogy a Yorki nem szürke, mikor megszületik, hanem fekete, cser jegyekkel és csak később lesz acélkék. Az  eladók túlzott kedvessége és az igen csak illatos, frissen fürdetett kutya azonban egyből levette a lábáról a vevőt. Ki tudna egy 9 hetes habos ebecskének ellenállni?

Egy hónap múlva azonban, kozmetikázás után egy teljesen más jellegű és színű kiskutya bújt elő a festékes szőr alól.

Nemhiába olvashatjuk, hogy ne vásároljunk szaporítóktól és nem véletlenül ajánlott, hogy kérjük el a kutyák "papírjait", ha fajtatiszta kiskutyát szeretnénk, de legalább tájékozódjunk az adott fajta jellegzetességéről.