INSIDER

El­ké­pesztő, amit a kó­má­ban fekvő édes­anyá­tól kö­ve­tel­nek

Négy éve kó­má­ban van egy két­gyer­me­kes édes­anya. Varga Ka­ta­lin azóta hu­szon­négy órás ott­honi fel­ügye­le­tet igé­nyel. Volt férje nyolc­van­ezer fo­rint havi gye­rek­tar­tást kö­ve­tel tőle.
  • Szerző: Ripost

A 38 éves Katalint 2014-ben egy jóindulatú agydaganattal operálták meg Kaposváron, de a műtét után néhány nappal leállt a légzése. Újra kellett éleszteni, ez után éber kómába került, és azóta sem tért magához. A jelenlegi helyzetén egy koponyaimplantátum-beültetés javíthatna, de még az orvosok sem tudják, hogy milyen eredménnyel járhat a beavatkozás.

"A lányomat a műtét előtt nem sokkal elhagyta a párja. Közös gyermekeik, a most 14 éves Eszter és a 13 esztendős Kevin az apához kerültek. Amióta a lányom kómába esett, az unokáim nem láthatták az édesanyjukat, mert a volt vejem nem engedi" – mondta a Borsnak Katalin édesanyja, Kistaj Éva, aki a minap valósággal sokkot kapott, amikor kibontott egy érkező levelet.

Be­perelte a lányomat a volt párja gyerektartásért. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, ilyen emberi aljasságot még so­sem tapasztaltam. Mégis mit szeretne? Küldjem el dolgozni a magatehetetlen lányomat?

Katalin mindössze 57 ezer forint segélyt kap havonta, ez az összes jövedelme. A volt férjet azonban mindez a jelek szerint nem igazán hatja meg. A gyerekek után nyolcvan­ezer forintot követel, mivel azt mondja, hogy a kamaszok ellátása fejenként havi százezer forintjába kerül. Mindez Éva szerint azért is felháborító, mivel a gyerekeket anyagilag ők is támogatják. Az unokái ráadásul a pereskedő férfival együtt Katalin édesapjának a házában élnek, amiért cserébe egy forintot sem kérnek.

Nem fogom hagyni, hogy a lányomat egy ilyen helyzetben megalázzák! – szögezte le az asszony.

 
Eközben a címlapon