RIPOSTER

El­ké­pesztő, ami a Mi­ku­lásGyár­ban tör­tént, min­dent meg­tud­tunk

Ren­ge­te­gen men­tek ado­mányt vinni a Mil­le­ná­ri­son fel­ál­lí­tott bu­bo­rékba, az ön­kén­te­sek meg­ál­lás nél­kül dol­goz­tak pén­te­ken.
  • Szerző: RIPOST

November 30-ától egészen tegnapig érkeztek az adományok és ajándékok az immáron tizennegyedik alkalommal megnyitott MikulásGyárba, amit idén új helyszínen, a Millenárison állítottak fel.A december 21-i zárónapra kilátogatott a is, az utolsó pillanatokban is rengetegen álltak sorba, hogy leadják az adományokat.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Megállás nélkül dolgozunk, az önkéntesek váltásban vannak. Pontos adatokat egyelőre nem tudunk mondani, de az már biztos, hogy a napi több ezer kiló adomány megvan

– mondta a -nak az egyik önkéntes.

Fotó: Markovics Gábor

A MikulásGyár dolgozói örömmel látták, hogy a legtöbb család gyerekkel érkezett a Millenárisra, így már egészen kis korban megtanulják, hogy adni jó.

„Idén a raboktól is kaptunk 300 kiló száraztésztát, amit ők készítettek, csütörtökön a rendőrség is hozott adományt. Büszkék vagyunk arra, hogy egy angol mesekönyvbe is bekerült a gyár, amit már az egész világon ismernek. A legtávolabbi adomány is a szigetországból érkezett, maga a mesekönyv, amit az írótól kaptunk”

– tudta meg a . Az önkéntesek hangsúlyozták: az emberek idén sokkal jobb állapotú és jobb minőségű ajándékokkal érkeztek és rengetegen küldtek tartós élelmiszert.

Örülünk, hogy egyre inkább tudják, mikre van szükségük valójában a rászorulóknak

– hangzott el a zárónapon.

Eközben a címlapon

Idén Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeztek segíteni, csomagolni, de Vöröskereszt és a Magyar Posta is besegített a munkába és a dobozok szétosztásában.