MELÓ

El­in­dult hó­dító út­jára a ba­la­toni lán­gos

Már a ten­ge­ren­tú­lon is árulni kezd­ték a ba­la­toni fi­nom­sá­got, ter­mé­sze­te­sen egy ki­csit az ame­ri­kai íz­lés­hez iga­zítva. Vajon si­kere lesz a nutel­lás-ba­ná­nos lán­gos­nak?
címkék:

A lángos eredete valószínűleg a magyar kenyér születéséhez köthető, hiszen a tésztája hasonló. Alapanyaga egyszerűen liszt, élesztő és víz. A '60-as években azonban a balatoni strandok olcsó, kihagyhatatlan ételét a külföldiek is hamar megkedvelték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ötletes árusok mindenféle ízesítést kitaláltak, így csábították bódéjukhoz az éhes strandolókat. Most azonban elindult hódító útjára a lángos. Már a tengerentúlon is árulni kezdték a balatoni finomságot.

Az ötlet gazdája, egy New York-ban élő magyar vállalkozó, aki tökéletesítette, vagyis az amerikaiak ízléséhez alakította a receptjét.

A manhattani lángos kisebb és kevésbé zsíros, mint a balatoni. A furgon jelenleg csak „kóstoltatja” a várost, még nincs állandó kialakult útvonala.

A sajtos-tejfölös, a nutellás-banános és a pudingos is 6 dolláros egységáron kapható.

címkék: