RIPOSTER

A ha­tár­őrök is meg­döb­ben­tek: Sik­ló­er­nyőst fújt át a szél Uk­raj­nába

To­kaj­ból in­dult, Uk­raj­ná­ban lan­dolt egy ma­gyar sik­ló­er­nyős. Meg­úszta a vész­le­szál­lást és a ha­tár­sér­tést is.
  • Szerző: Ripost

Lőrincz Csaba véletlenül lett határsértő, akarata ellenére landolt a kárpátaljai Harangláb közelében – éppen egy ukrán laktanya mellett.

Csaba és ernyője egy sikeres leszállás után.
Csaba és ernyője egy sikeres leszállás után.

A levegőből elnézte a határt, de nem is tudott leszállni idejében.

Csaba repülésének útvonala.
Csaba repülésének útvonala.

Az ő meghökkenésénél csak a határt őrző katonák meglepetése volt nagyobb. Látták ugyanis, hogy 4-5 ejtőernyős száll le a magyar-ukrán határnál. Egyedül csak Csaba sodródott át azonban Ukrajna területére.

"Két hete Taszáron, a légibázison landoltam, ahol szintén rendőrök csaptak le rám, most pedig határsértő lettem. De szerencsére minden jól alakult. Igaz, a határőrök tanácstalanok voltak, mert még az irataim sem voltak nálam. De végül a feleségem elhozta őket, így elengedtek, és vészleszállásként kezelték az ügyet" – mondta a -nak az 55 éves Csaba, aki egyébként asztalos, az új hobbit pedig körülbelül 4 éve űzi.

Úton, a Tisza felett.
Úton, a Tisza felett.

Barátaival már a rádión is azon viccelődtek, hogy biztosan cigarettacsempésznek nézték őket a határőrök.

"Nem is fogtam fel a dolog igazi súlyát, amíg már a magyar oldalon nem közölte az ukrán, hogy 15 éve van szolgálatban, de még senkit nem engedtek haza iratok és következmények nélkül. Határtévesztésnek minősült az eset, és elengedtek" – mondta megkönnyebbülten Csaba, aki a hétvégére már a következő repülést tervezi.

Eközben a címlapon