FAZÉK

El­fo­gyott ott­hon a tojás? 7 zse­ni­á­lis ötlet, hogy he­lyet­te­sítsd

Süt­nél va­la­mit, de nincs kéz­nél tojás? Most meg­mu­tat­juk, mi­lyen egy­sze­rűen tudod he­lyet­te­sí­teni!

Elfogyott a tojásod, és nem tudsz sütni?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez most már nem lesz többé probléma! Megmutatjuk, mivel helyettesítheted a tojást, ha épp nincs otthon, vagy allergiás vagy rá. Ezek az ötletek segítenek akkor is, ha vegán vagy, és éppen nincs ötleted tojásmentes süteményre.

1. Banán

Fotó: 123RF

Egy darab pépesített banán két tojást helyettesít. Mivel ennek a gyümölcsnek jellegzetes az íze, gondold végig, hogy illik-e az elkészítendő ételhez.

2. Csicseriborsó

A beáztatott száraz csicseriborsó levét bátran használd tojás helyett. 3 evőkanálnyi az áztatóvízből, amiben megpuhult a borsó, helyettesít egy tojást. Semleges íze miatt mindenhez jó.

3. Almaszósz

Az almaszósz természetes édes íze remekül tudja helyettesíteni a cukrot bármelyik süteményben. Szuper választás, de tartsd szem előtt, hogy jelentős a nedvességtartalma is.

4. Szódabikarbóna és almaecet

Fotó: 123RF

Egy teáskanál szódabikarbónaés egy evőkanál almaecet igazi laza és könnyű tésztává varázsolja a kenyered vagy a sütid.

Eközben a címlapon

5. Chiamag

Fotó: 123RF

Három evőkanál vízben keverj el egy evőkanál chiamagot. Ez a mennyiségű massza remekül helyettesít egy tojást. Ragacsos állaga garantálja a sikert.

6. Tofu

Fotó: Pinterest

A semleges ízű tofu remekül illeszkedik bármilyen ételhez. Pürésítsd egy keverőgépben és 1/4 csészényivel válts ki egy tojást.

7. Lenmag

A frissen őrölt lenmag vízzel keverve remek tojáshelyettesítő, ráadásul nagyon könnyűvé és puhává tesz mindent. 3 evőkanál víz 1 evőkanál őrölt lenmag keverék fele meg egy tojásnak.