RIPOSTER

El­fog­ták az em­ber­csem­pé­szek ma­gyar­or­szági fő­szer­ve­ző­jét

Fegy­ver, ká­bí­tó­szer, és 84 mil­lió fo­rint ér­tékű va­luta is volt a férfi­nél, aki Bu­da­pest­ről irá­nyí­totta em­ber­csem­pész tár­sait.

A magyar főszervezőt, több társával együtt, összehangolt, határokon átívelő akcióban fogták el az érintett országok hatóságai: Ausztriában négy, Szerbiában kilenc főt tartóztattak le, tájékoztatott a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az embercsempész bűnszervezet Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában élő szerb, magyar és arab származású vezetői 2014 augusztusa és 2015 szeptembere között

több mint 400 migránst juttattak az Európai Unió területére.

A Görögországból induló, Macedónián, Szerbián és Magyarország területén keresztülhúzódó útvonalon a többek között szír, afgán és iraki migránsok szállításával főként magyar és szerb állampolgárokat bíztak meg.

Több száz migráns illegális szállítását intézte a magyar férfi (Fotó: MTI)
Több száz migráns illegális szállítását intézte a magyar férfi (Fotó: MTI)

A magyar férfi az embercsempész bűnszervezet hazai vonalán főszervezői szerepet töltött be. Az elfogás során a rendőrök fegyvereket, kábítószert, és 84 millió forint értékű valutát foglaltak le, a gyanúsítottak bankszámláján lévő több mint 25 millió forint értékű devizát pedig zárolták.