KÜLFÖLD

Élet­ve­szé­lye­sek ezek a ru­ha­szá­rí­tók

A gyártó cég el­is­merte, hogy a szá­rí­tó­gé­pek élet­ve­szé­lye­sek, mivel ki­gyul­lad­hat­nak. Kö­rül­be­lül más­fél mil­lió gép hibás.
  • Szerző: emta

A Whirlpool 5.3M gépek problémája Angliában 2004 óta ismert. Évről évre egyre több vásárló panaszkodott, hogy a szárítógépe túl gyorsan átmelegszik. Volt olyan eset, hogy ezt nem vették időben észre, és leégett a gép miatt a lakás.

Illusztráció
Illusztráció

Az egyre szaporodó tűzesetek után nemrég  a gyártó cég  közleményben hívta fel a lakosság figyelmét, hogy jelentkezzen, akinek ilyen szárítógépe van, és amíg a gépet nem vizsgálják át a szerelők, addig mindenképp áramtalanítsák azt.

Közben kiderült, hogy körülbelül másfél millió hibás gép került forgalomba. Sokan sürgősen le akarják cserélni a készüléküket, és a gyártót "bombázzák". Viszont az érvényes jogszabály szerint cserélni csak az üzletekben lehet. A kiskereskedőknél viszont nincs elég cserekészülék, ráadásul a károsultak zöme a pénzét követeli vissza.

A brit kereskedelmi ombudsman most azt javasolta, hogy hozzanak létre egy olyan központi adatbázist, ahol regisztrálhatnak a károsultak, hogy a problémát mihamarabb orvosolni tudják - írta a Daily Mail.