FAZÉK

Éle­ted lek­várja lesz, idén így tedd el a bo­dzát

Is­teni lek­vár­re­cep­tet mu­ta­tunk, de ki­vé­te­le­sen nem a bodza bo­gyója kapja a fő­sze­re­pet! Itt az ideje, hogy meg­kós­told ezt az is­teni kom­bi­ná­ciót, te­gyél el most te is né­hány üveg­gel!

Bodzás rebarbara lekvár

Fotó: 123RF

Hozzávalók: ( 1 üveg lekvárhoz )

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 400 g rebarbara kis darabokra vágva
  • 3-4 bodzavirág
  • 1/2 citrom leve
  • 280 g befőző cukor vagy eritrit

Így készítsd el:

1. Tedd a bodzát egy műanyag üvegtálba, tetejére a rebarbarát, majd öntsd rá a cukrot, takard le és hagyd 12 órán keresztül pihenni. Keverd át és hagyd ismét 12 órán át állni.

2.  Melegítsd fel az egészet egy lábosban, de csak addig, míg a cukor felolvad, majd tedd vissza a tálba és takard le. Hagy még 12 órát állni.

3. Add hozzá a citrom levét, vedd ki a bodzavirágot és tedd egy lábasba, főzd 45 percig, amíg besűrűsödik.

4. Fertőtlenítsd az üveget! A kész lekvárt óvatosan töltsd a forró üvegbe, erősen csavard rá a tetejét, fordítsd fejjel lefelé és hagyd kihűlni száraz dunsztban. (plédbe, paplanba is csavarhatod)

Jó étvágyat!

Eközben a címlapon