OLDALVONAL

Elég volt, ezért perli Liu Shaolin a 444.hu-t

Csak a 444.hu in­ter­ne­tes oldal mun­ka­tár­sai nem érez­ték bot­rá­nyos­nak mind­azt, amit el­kö­vet­tek Ma­gyar­or­szág első téli olim­piai baj­noka ellen.
  • Szerző: sk

Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor szombaton délután éppen a magyar sikerekért harcolt a szófiai, rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. A 444.hu oldal  - mint később kiderült, annak főszerkesztője, Uj Péter – ekkor látta elérkezettnek egy időt egy „jópofa” bejegyzésre. Az oldal posztjában „kínai vendégmunkásnak” nevezte a sportolót… Jellemző, hogy a blog amúgy hithű, lelkes olvasói is azonnal jelezték: ez sok volt a 444 részéről, törölni kellene a bejegyzést.

Aki nem tudná,Liu Shaolin Sándor magyar anyától és kínai apától Budapesten született, mindig is magyar állampolgár volt, s hazánk sporttörténelmét írta azzal, hogy tavaly a férfi váltó vezéreként megszerezte az első magyar téli olimpiai aranyat. Természetes, hogy a mostani ügy a Sanyi családját is felzaklatta. Édesanyja, Szabina asszony lapunk kérésére zaklatottan azt válaszolta, még egy fél mondattal sem akar reagálni a gyalázatra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerencsére megteszik ezt mások. A Liu-testvérek klubja, az FTC bocsánatkérést vár a 444-től, sajnos hiába, az oldal még le sem vette a gyalázkodó posztot. Liu Shaolin Sándor, noha pontosan tudja, hogy nem lehet mindenki kedvence jogi lépéseket tervez. Beperli az oldalt, melynek felügyelőbizottságában Soros Györgynek két embere is ott ül. "Sanyi magánemberként perel kártérítésért, a remélt összeget pedig jótékony célra fordítja majd" – mondta lapunknak a sportoló egyik ismerőse.

Frissítés:

A 444.hu főszerkesztője, Uj Péter csütörtökön hajnalban egy bocsánatkérő cikket, helyreigazítást jelentett meg az oldalán.

Eközben a címlapon

Azt nem tudni, hogy az írás a feljelentés miatt született-e