TESTFACTOR

Elég a mel­lé­be­szé­lés­ből, ez a tö­ké­le­tes plank titka

Hi­he­tet­len ha­té­kony gya­kor­lat, idő­hi­á­nyo­sok­nak ide­á­lis, de szok­ták aján­lani de­rék­fá­jás meg­elő­zé­sére is. Ha jól csi­ná­lod, min­den tör­zsi iz­mo­dat meg­dol­goz­tatja és edzi, a fej­lő­dést pár héten belül érzed. Mu­tat­juk a he­lyes tech­ni­kát!
címkék:

Hihetetlen népszerű a plank gyakorlat, és nem véletlenül: minimális időráfordítással, de annál nagyobb intenzitással dolgoztatja meg a törzsi izmokat, erősíti a hasizmokat. Azonban még mindig sokan rosszul csinálják.

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legbiztosabb jele, hogy nem megfelelően végzed a gyakorlatot, ha hatvan másodperc után sem kezdesz el egész testedben remegni a megerőltetéstől. Ekkor nem terheled eléggé a törzsi izmaidat, valószínűleg inkább a vállad és a könyöködet dolgoztatod. A jó plank tartásban a fejed, nyakad, hátad, csípőd és bokád egy vonal mentén helyezkedik el. Az alábbi videó szemlélteti, hogyan kell felvenni a tartást:

Amit a legtöbben elrontanak:

1. Nem feszíted meg a törzsi izmokat, helyettük az egész test van terhelés alatt. Emiatt nem isérzed rendesen, hogy csinálsz valamit, csak a harmincadik másodperc környékén.

2. Túl magasan tartod a feneked, vagy a hát deréktáji része nagyon lesüllyed.

3. Meggörbíted a vállad. Ilyenkor a vállra és a karokra fejt ki hatást a gyakorlat, nem a has-, derék-, és hátizmokra.

Eközben a címlapon

4. Elfelejtesz lélegezni – ami teljesen természetes, hiszen erőlködsz; azonban nem kell visszatartanod a lélegzeted a gyakorlat alatt, és ha normálisan lélegzel, könnyebb is lesz megcsinálni a planket.

címkék: